Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lidl Duitsland zet zich actief in tegen een ongezonde voedingsstijl

Volgens een gezamenlijk onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Imperial College in Londen is het aantal zwaarlijvige kinderen in de afgelopen decennia dramatisch toegenomen. Volgens het onderzoek leiden er ook in Duitsland veel kinderen aan overgewicht.

Lidl Duitsland kent deze negatieve tendens en zet zich met verschillende maatregelen in voor consumentenvoorlichting en een bewuste voeding zoals deze door de WHO en Duitse gezondheidspolitici en -organisaties omschreven wordt. Naast het aanbieden van een voedingsscholingsprogramma zet Lidl daarbij vooral op de reductie van suiker in haar eigen merk producten.

Lidl-Fruchtschule: vroeg beginnen met scholing over voeding
Met de Lidl-Fruchtschule bereikt het bedrijf jaarlijks zo'n 200 basisscholen. Scholieren worden hierbij vertrouwd gemaakt met de voedingsregel "5 per dag" en leren over het belang van groenten en fruit in de dagelijkse voeding. Twintig voedingsadviseurs laten tijdens de lessen heel praktisch zien hoe vitaminesnacks in het dagelijks leven geïntegreerd kunnen worden.

Lidl-reductiestrategie 2025: 20 procent minder suiker en zout
Een ander belangrijk streven van Lidl is de reductie van toegevoegd suiker en zout in de eigen merk producten. Tot 2025 moet dit met 20 procent afnemen. "We zullen suiker en zout succesvol reduceren, uit verantwoordelijkheid tegenover onze klanten. Bovendien laten we door middel van acties zoals de Lidl-Fruchtschule zien wat de voordelen van een bewuste voeding zijn", zegt Jan Bock, binnen de directie van Lidl Duitsland verantwoordelijk voor de inkoop. Hij vult aan: "We hopen dat we met onze vrijwillig gestelde doelen navolging uit de branche zullen krijgen en zijn blij dat onze strategie ook op het hoogste politieke niveau positief wordt waargenomen."

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018