Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met leuke fruitstalletjes toeristen verleiden

Inpiratiebijeenkomst Design Fruitstalletjes

Jolijn Zwart-van Kessel, coördinator Platteland Rivierenland, is ook projectleider van het project Design Fruitstalletjes Rivierenland waarbij ondernemers gezamenlijk onderzoeken hoe je met leuk ontworpen fruitstalletjes nog meer toeristen kunt verleiden om het rivierengebied te bezoeken én meer fruit te kopen.

"Het idee voor leuke fruitstalletjes kwam van een ondernemende Burenaar, Wim de Jager. Hij kwam op het idee om gebruik te maken van aantrekkelijke fruitstalletjes waar wat te beleven valt. Bezoekers kunnen er bijvoorbeeld uitleg krijgen over verschillende fruitrassen of fruitproducten proeven. Samen met Jeroen van Noort van het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland hebben we met zijn drieën een projectgroep opgericht om de mogelijkheden van apart vormgegeven fruitstalletjes verder te onderzoeken. Dit oriënterende onderzoek is mogelijk gemaakt met geld van het Regionaal Investeringsfonds. We kwamen daarvoor in aanmerking omdat we met ons idee zowel de speerpunten agribusiness als toerisme kunnen stimuleren."
"Onze ambitie is niet om meteen alle stalletjes van planken met zeil te diskwalificeren, evenmin is het de bedoeling om gladde, kale stalletjes te bevorderen, maar op meerdere plekken is wel wat leukers te bedenken. We denken bijvoorbeeld aan mooie houten blokhutten of fruitstalletjes in de vorm van fruit. Wat betreft de ontwerpen kan iedereen suggesties of ideeën aandragen, van kinderen tot ontwerpers. Juist de diversiteit aan bijzondere ontwerpen kan het gebied interessanter maken voor toeristen.

Op 8 november houden we in Erichem een bijeenkomst over het ontwerp van fruitstalletjes. Fruitpact fungeert als partner die helpt om telers bij elkaar te brengen om te onderzoeken of zij interesse hebben. We gaan kijken wie een ander fruitstalletje zou willen en welke mogelijkheden daarbij zijn, waar zulke ontwerpen aan moeten voldoen en wat het kan opleveren."
"Op de bijeenkomst laten we een verzameling van aansprekende voorbeelden zien in binnen- en buitenland tot en met Afrikaanse fruitstalletjes toe. Maar we laten ook enkele Betuwse telers aan het woord die al een fruitstal met een bijzondere uitstraling hebben en die vertellen over hun positieve ervaringen daarmee. Het gaat om het creëren van bijzondere plaatsen en ervaringen waar mensen een foto van maken en die delen op onder meer social media, waardoor nog meer mensen geïnteresseerd raken in het gebied én fruit. Het doel van de avond is om fruittelers te enthousiasmeren en inspireren. Samen kunnen we het ook breder neerzetten. Zo zouden bijvoorbeeld alle eigenaren van fruitstalletjes vanaf het begin tot en met het einde van het zacht- en hardfruitseizoen meer producten kunnen verkopen door samen te werken in de verkoop. Maar wellicht hebben fruittelers zelf nog meer goede ideeën."

U bent van harte welkom op 8 november 2017 op de bijeenkomst Design Fruitstalletjes in Rivierenland op akkerbouw- en fruitteeltbedrijf 'De Kortenhof', Binnenstraat 3 te Erichem. De inloop is tussen half acht en acht uur. Klik hier om u aan te melden voor de bijeenkomst.

Bron: Fruitpact

Publicatiedatum: