Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Peter Verkerk, Aardappelhandel Verkerk:

"Aardappelprijs niet best voor de boer, maar wel interessant voor exportmarkten"

Tholen - Met het mooie weer van de afgelopen dagen verloopt het rooien van de aardappelen na een moeizame periode voorspoedig. "De kwaliteit van de partijen verschilt sterk. Er zijn partijen met veel waterschade, maar gelukkig zijn er ook genoeg partijen die er goed uit zien. Je moet dus goed selecteren. Over het algemeen zijn de aardappelen lekker grof", vertelt Peter Verkerk van de gelijknamige aardappelhandel uit 's-Gravendeel.


 
"De prijzen zijn niet denderend. Voor de boeren is dat niet leuk, want met een prijs van 6/7 cent bij de boer is het echt niet wild, maar we zijn hierdoor wel interessant voor onze exportmarkten. Wij verpakken momenteel veel aardappelen voor exporteurs die leveren aan de Afrikaanse markt. Vorig jaar waren we te duur om goed mee te doen voor de export, maar nu zijn onze aardappelen op de exportmarkten wel in trek", vervolgt Peter.
 
Ook de verkoop op de Nederlandse markt verloopt volgens Peter vlot. Verkerk levert al veertig jaar aardappelen aan exporteurs, groothandelaren, weekmarkten en winkels, waaronder de eigen aardappelwinkels. "Het weer is prima en we hebben de afgelopen week een goede verkoop gehad. In onze winkels zetten we vooral in op de traditionele rassen in de winter. Zo loopt de verkoop van Frieslanders nu al goed, begint het Bidtstar-seizoen op gang te komen en zijn er ook altijd klanten voor Eigenheimers en Bintjes. Het Doré-seizoen is afgelopen, maar daarmee hebben we met de Resonant een goede vervanger."

Voor meer informatie:
Peter Verkerk
Aardappelhandel Verkerk bv
Mijlweg 67
3295 KG 's-Gravendeel
Tel: 078-6731900
peter@aardappelhandel.nl
www.aardappelhandel.nl

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018