Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe frambozenrassen Malling Bella en Malling Charm gelanceerd in het VK

Door hun consistente smaak, goede kwaliteit en lange houdbaarheid moeten de twee nieuwe frambozen variëteiten, Malling Bella en Malling Charm, wel in de smaak vallen bij consumenten en retailers, zegt kweker NIAB EMR.



Het zijn de eerste twee frambozenrassen die ontwikkeld zijn door het East Malling Rubus Breeding Consortium. Dit is een vennootschap tussen NIAB EMR en de Zwitserse kwekerij Lubera dat in 2015 is opgericht. Recent hebben WB Chambers, Onubafruit en Perfection Fresh, allemaal specialisten op het gebied van zachtfruit, zich bij het vennootschap aangesloten. Het Consortium ontwikkelt, kweekt en verkoopt frambozen en bramen voor de internationale professionele markt.

Malling Bella en Malling Charm zullen officieel gelanceerd worden tijdens de National Fruit Show in Kent, dat op 26 oktober plaatsvindt. De kweker van NIAB EMR, Felicidad Fernández: "De twee nieuwe soorten herfstframbozen krijgen al positieve feedback van Engelse retailers en zullen vanaf 2018 commercieel worden geteeld in het Verenigd Koninkrijk." 

Malling Bella is een sterke herfstframboos met grote, gemakkelijk te plukken bessen. Dit ras heeft een grote oogst en is zelfs geschikt om twee keer te oogsten. Ook is het mogelijk om dit ras in de lengte te laten groeien. Het ras past zich goed aan aan het Engelse en Zuid-Europese klimaat en geeft vruchten van uitstekende kwaliteit en een lange houdbaarheid. 

Malling Charm is een vroege herfstframboos met korte tot medium hoge stammen. Ook dit ras heeft grote vruchten die gemakkelijk te plukken zijn. Bovendien is het een goede potentiële premium variëteit door zijn zoete smaak en sappigheid. Beide rassen zijn nu nu beschikbaar bij WB Chambers en Onubafruit, beide onderdeel van het Consortium.

Het East Malling Rubus Breeding Consortium is nog steeds aan het uitbreiden en zoekt actief naar nieuwe leden in Centraal en Noord-Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika. Neem voor meer informatie contact op met NIAB EMR's Felicidad Fernandez (felicidad.fernandez@emr.ac.uk).

Bron: NIAB EMR
Publicatiedatum: