Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
In Italië is het Fuji-seizoen van start gegaan
MelaPiù raamt de totale Fuji-oogst dit seizoen (2017-2018) op ongeveer 17.000 ton. Dit is iets lager dan vorig seizoen. Dit consortium wordt gevormd door zes grote producenten uit de Italiaanse regio Emilia-Romagna (Afe, Apo, Conerpo, Cico, Minguzzi, Patfrut en Pempacorer).
"Het seizoen is pas net begonnen maar de vooruitzichten zijn goed. We verwachten onze appelen in het hele land af te kunnen zetten. De eerste volumes zijn vanaf 29 september naar de retail en detail verzonden," laat MelaPiù-voorzitter Gianmauro Bergamini weten.
Gianmauro Bergamini, voorzitter van Consorzio MelaPiù
Dit jaar is de pluk een week eerder begonnen. Op het 500 hectare tellende areaal in Emilia-Romagna (Ferrara, Ravenna, Forlì-Cesena en Bologna) komen de volumes overeen met die van voorgaande seizoenen. De kwaliteit van de appelen is uitstekend.
"Het warme, droge zomerweer heeft bijgedragen aan een goede oogst met gezonde en zoete appelen. De pluk duurt nog zo'n twee weken. Door de dalende nachttemperaturen komen de appelen goed op kleur. De maten zijn eveneens uitstekend. Zo'n 60% van de productie heeft maten van 80 mm of groter."