Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

SEA-invest overweegt fruitterminal in India

SEA-invest, een fruitterminal-operator, overweegt plannen om een faciliteit op te zetten met een geautomatiseerd magazijn en koelruimtes in de buurt van een haven in Mumbai of Kolkata in samenwerking met een lokaal bedrijf.
 
Hiermee kan de operator een grote slag slaan op een markt waar elk jaar voor tientallen miljarden roepies (honderden miljoenen euro's) aan groenten en fruit verloren gaan door een gebrek aan de juiste opslag- en infrastructuur.

Het Belgische bedrijf, gevestigd in Gent, transporteert meer dan 5,5 miljoen ton fruit vanuit de terminals in België, Duitsland, Nederland, Ivoorkust en Zuid-Afrika. Hiervan gaat 1,5 miljoen ton door de terminal in Antwerpen.
 
"We zijn op zoek naar iets in India, dicht bij een haven," zei Claes. "Het zou zowel voor invoer als uitvoer moeten zijn omdat India een grote exporteur én importeur van fruit is. Maar het terrein waar de export wordt afgehandeld, is niet hetzelfde als waar de import binnenkomt. Dat is dus geen goede situatie. Er is een enorme vraag naar koelopslag in India, maar niemand bouwt er zulke faciliteiten. Dit ondanks het feit dat de Indiase regering dergelijke investeringen stimuleert."
 
Bron: thehindubusinessline.com

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018