Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SEA-invest overweegt fruitterminal in India

SEA-invest, een fruitterminal-operator, overweegt plannen om een faciliteit op te zetten met een geautomatiseerd magazijn en koelruimtes in de buurt van een haven in Mumbai of Kolkata in samenwerking met een lokaal bedrijf.
 
Hiermee kan de operator een grote slag slaan op een markt waar elk jaar voor tientallen miljarden roepies (honderden miljoenen euro's) aan groenten en fruit verloren gaan door een gebrek aan de juiste opslag- en infrastructuur.

Het Belgische bedrijf, gevestigd in Gent, transporteert meer dan 5,5 miljoen ton fruit vanuit de terminals in België, Duitsland, Nederland, Ivoorkust en Zuid-Afrika. Hiervan gaat 1,5 miljoen ton door de terminal in Antwerpen.
 
"We zijn op zoek naar iets in India, dicht bij een haven," zei Claes. "Het zou zowel voor invoer als uitvoer moeten zijn omdat India een grote exporteur én importeur van fruit is. Maar het terrein waar de export wordt afgehandeld, is niet hetzelfde als waar de import binnenkomt. Dat is dus geen goede situatie. Er is een enorme vraag naar koelopslag in India, maar niemand bouwt er zulke faciliteiten. Dit ondanks het feit dat de Indiase regering dergelijke investeringen stimuleert."
 
Bron: thehindubusinessline.com
Publicatiedatum: