Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe appelrassen alternatief voor clubrassen in Polen

Clubrassen zijn wereldwijd erg populair bij de consument. Hoewel deze rassen telers goede vooruitzichten bieden, kunnen lang niet alle telers deze mogelijkheid benutten. Dit bracht Bartosz Jankowski van Qualival op het idee om nieuwe appelrassen te ontwikkelen en deze aan Poolse telers aan te bieden. 



"Er zijn geen clubrassen op de Poolse markt. We hebben onze partners voorgelicht over het ruime aanbod aan nieuwe appelrassen dat beschikbaar is in de vorm van kloons, mutanten en kruisingen. Er zijn veel meer rassen beschikbaar dan alleen de standaardrassen zoals Idared, Gala en Jonagold. Er is een markt voor premium appelen en de consument is hier ook zeker naar op zoek. Er moet echter nog heel wat gedaan worden op het gebied van marketing om deze appelen bij de consument te brengen," vervolgt Bartosz. 

Op dit moment promoot Qualival rassen zoals Gala Brookfiedl, Jeromine en Lafayette, waar al veel vraag naar is op de Poolse markt. Volgens Bartosz betekent de omschakeling naar deze rassen een garantie voor een vlotte afzet en goede prijzen. 



Het bedrijf is de enige producent en leverancier van de rassen Lafayette, Jeromine, Gala Brookfield, Baigent, Dalilight, Galaval en Jugala. Alle bomen die het bedrijf levert, zijn voorzien van een kwaliteitscertificaat. 

"We denken dat ons concept precies is wat de Poolse markt momenteel nodig heeft. Het biedt retailers en handelaren een unieke kans om hun eigen merk te ontwikkelen met hun eigen appelras. De enige beperking die we hebben is onze fantasie," aldus Bartosz.



"Uit de talloze gesprekken met partners uit de sector is duidelijk gebleken dat er behoefte is aan nieuwe en andere rassen in het winkelschap. Consumenten zijn op zoek naar fruit van hoge kwaliteit en hebben hierbij een voorkeur voor lokaal geteelde producten. Daarnaast hoeft men niet bang te zijn dat deze premium appelen de afzet van standaardrassen nadelig zullen beïnvloeden. We moeten namelijk iedere consument de juiste appel aan kunnen bieden en de doelgroep voor onze appelen zijn de consumenten die hun aankoopbeslissing niet zozeer van de prijs af laten hangen."



Voor meer informatie:
Bartosz Jankowski
Qualival
Tel: +48 24 277 12 59
Email: biuro@qualival.com
www.qualival.com
Publicatiedatum: