Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China: Qingyang-appelen mikken op buitenlandse markt

"Dit jaar begon de oogst van de Fuji-appelen midden september en het zal tot november voortduren. Vanwege de stabiele weersomstandigheden is de Fuji-productie dit jaar met 15% gestegen vergeleken met vorig jaar," aldus dhr. Wang Wenfeng, een appelteler en verkoper in Qingyang, Gansu.


Qingyang-appelen


Een appelboomgaard

"Onze Fuji-boomgaarden zijn gevestigd in Qingyang, Gansu, op het lössplateau. Ze beslaan circa 20 hectare. Momenteel worden onze appelen afgezet via de traditionele verkoopkanalen en e-commerce platforms. We verkopen voornamelijk aan Chinese steden. Onze onlineverkoop maakt ongeveer 20% van onze totale omzet uit."


Bloeiende appelbomen


Quigyang appelboomgaard

"In 2016 was de hele appelenmarkt erg slecht aan toe. Veel telers leden zware verliezen. Sinds 2017 lijkt de appelenmarkt zich te herstellen aangezien de marktprijs vanaf vorig jaar met ongeveer 20% is gestegen. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat dit een vruchtdragend jaar is, maar ook met de strikte kwaliteitscontroles in het productieproces."


Vers geoogste hoogwaardige appelen


Verpakte Qingyang-appelen

"Qingyang is een van de meest geschikte gebieden voor appelen in China. De stad zelf is omringd door het grootste appelenproductiegebied in Gansu. Omdat het op het lössplateau ligt, is de aardlaag diep, het klimaat gematigd, de regenval redelijk, er is voldoende licht en de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn groot. Deze natuurlijke omstandigheden zijn uitstekend en maken het een perfect gebied om fruit zoals appelen te verbouwen. De bomen zijn al lang geleden geplant en alle appelen zijn groot, kleurrijk, stevig en zoet. Ik hoop dat we in de toekomst -terwijl we onze huidige markten gestaag verder ontwikkelen- de kans krijgen om uit te breiden naar buitenlandse markten, de bevoorrading kunnen uitbouwen, de productkwaliteit kunnen verhogen en zo de appelenbranche naar een hoger niveau kunnen tillen."
 
Wang Wenfeng
Telefoon (WeChat): +86 185 0150 3058

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018