Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Weegmachine speciaal voor noten en gedroogd fruit

De 14-kops multiheadweger van Ishida biedt de Russische snackproducent FoodArt de flexibiliteit om een breed scala aan zuidvruchten en noten te kunnen verwerken.


FoodArt, dat in 2013 werd opgericht, importeert producten zoals amandelen, cashewnoten, pinda's, dadels. gedroogde pruimen, rozijnen en cranberry's vanuit alle werelddelen. Het vermarkt zijn producten zowel onder zijn eigen merknaam als onder die van huismerken en het bedrijf levert aan retailers en foodservicebedrijven. Met zo'n divers productaanbod heeft FoodArt behoefte aan een weger die de veelzijdigheid biedt om veel verschillende producten te verwerken, waaronder plakkerige zuidvruchten zoals dadels en gedroogde pruimen in veel verschillende gewichten. De Ishida weger verpakt momenteel 30 verschillende producten in verpakkingsformaten variërend van 50 gram tot één kilo. De gebosseleerde contactdelen dragen bij aan een vlotte productdoorvoer, met name van plakkerige producten. FoodArt laat weten dat het onnauwkeurigheidspercentage dankzij de efficiënte weging van de machine nagenoeg nihil is voor alle doelgewichten. "We zijn zeer tevreden met de prestaties van de ishida," vertelt Pavel Sorokin van FoodArt. "Veel van deze producten zijn duur waardoor het minimaliseren van het zogenaamde 'giveaway''-percentage cruciaal is om maximale waarde uit onze processen te halen. Met 20 productwisselingen per ronde is het gebruiksgemak van de weger, waarbij de verschillende verpakkingspecificaties met één druk op de knop kunnen worden aangepast, een groot pluspunt. Hierdoor zijn er maar drie mensen tegelijk aan deze verwerkingslijn nodig. 


De machine kan 40 zakken per minuut verwerken, afhankelijk van het formaat van de verpakking. FoodArt heeft plannen om zijn productie in de nabije toekomst nog verder te vergroten en zodoende ook de verpakkingssnelheid op te voeren, tot wel 100 zakken per minuut. 


Deze flexibiliteit stelt het bedrijf in staat om bestellingen snel te verwerken, laat Pavel Sorokin weten. "Dit betekent dat we meteen kunnen reageren op spoedbestellingen van onze retailklanten."

Afhankelijk van de orders draait de multiheadweger van Ishida dagelijks één tot twee cycli van 12 uur. Het reinigen tussendoor is eenvoudig en FoodArt laat weten dat de machine uiterst betrouwbaar is. 

Voor meer informatie:
Theo de Koning
Ishida Europe BV
Tel +31 4993 93675

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018