Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Pacific Fruits

Colombia maakt begin met export Hass avocado's naar Azië

Het Colombiaanse Pacific Fruits, één van de grootste Hass-exporteurs in het land, is onderhandelingen met China gestart om zijn avocado's naar de Aziatische markt te kunnen exporteren. De exporteur start in China maar heeft uiteindelijk als doel om nog meer markten te bereiken, waaronder Japan, Maleisië en Zuid-Korea. 

Rodolfo Ahumada van Pacific Fruits vertelt dat de kwaliteit van Colombiaanse avocado's uitstekend is en dat het product qua smaak veel lijkt op Mexicaanse avocado's, die dankzij hun hoge gehalte aan natuurlijke vetten momenteel erg in trek zijn bij de Aziatische consument. "Dit geeft onze avocado's een voorsprong op fruit uit Peru, Chili of andere herkomstgebieden."Volgens Ahumada zijn de verbindingswegen naar China goed voor de export naar Azië. "We beschikken over uitstekende routes van Buenaventura naar Azië, waarvan een aantal vaste verbindingen. In logistiek opzicht zijn we dus klaar voor de export. We wachten nu alleen nog op de kwaliteitsverificatie van ons product door de Chinese regering, zodat we samen kunnen gaan werken met een aantal Chinese importeurs dat al aangegeven heeft interesse in onze avocado's te hebben.""Europa is van oudsher onze belangrijkste markt. We exporteren naar Spanje, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Nederland. De mogelijke uitbreiding van de export naar Azië biedt ons echter uitstekende afzetmogelijkheden. Onze productie is het afgelopen jaar gegroeid en we verwachten dat deze groei zich de komende jaren voort zal zetten. Het avocado-areaal in Colombia beslaat ongeveer 15.000 hectare en bestaat voor een groot deel uit jonge aanplant dat zijn volledige productiepotentieel nog niet bereikt heeft. Vorig jaar exporteerde Pacific Fruits 96 containers Hass avocado's naar de Europese markt. Dit jaar is het onze doelstelling om dankzij onze uitbreiding op de Aziatische markt 300 containers te exporteren," aldus Ahumada. 

Het betreden van de Aziatische markt is voor Pacific Fruits eveneens een manier om verzadiging van de Spaanse markt te voorkomen. Spanje is de belangrijkste markt voor de exporteur die hier ook wil blijven groeien, niet alleen door aan groothandelaren te leveren maar ook via rechtstreekse verkoop aan retailketens. "Het idee is dat ze ons beter leren kennen, waardoor ze ons als voornaamste leverancier gaan beschouwen in de maanden dat er geen aanvoer vanuit Spanje zelf is," vervolgt Ahumada. Pacific Fruits, dat een kleine twee jaar geleden een export- en verpakkingsfaciliteit in het zuiden van Colombia in gebruik nam (strategisch gelegen ten opzichte van de plantages), heeft het voorbije jaar een enorme groei doorgemaakt. De omzet groeide vorig jaar van €3 miljoen naar €5 miljoen eind augustus van dit jaar. "En dan is ons piekseizoen, dat van oktober tot december loopt, nog niet eens begonnen," vervolgt Ahumada. "We denken dan ook dat we de volumes van vorig jaar zeker zullen zien verdubbelen."Het succes van het bedrijf gaat hand in hand met de groei van het land. De vooruitzichten voor de Colombiaanse tuinbouwsector en de ontwikkeling ervan, die vorig jaar tot eind augustus €30 miljoen opleverde, en die tot augustus van dit jaar €23,3 miljoen heeft gegeneerd, zijn zeer goed. Bovendien wordt de avocadosector in het land gesteund door diverse groeperingen uit de publieke sector, waaronder het Ministerie van Landbouw, het Colombian Institute of Agriculture, Procolombia en Analdex en door verschillende exportorganisaties. 

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018