Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Costa Rica: "Colombia en Ecuador zullen ons niet voorbij streven"

"Tropicales del Valle teelt, verpakt en exporteert verse ananas naar markten overal ter wereld. We beschikken over een areaal van 900 hectare voor onze eigen productie en ongeveer 1.000 hectare van zelfstandige telers. Dit stelt ons in staat om jaarlijks 6,5 miljoen dozen ananas te exporteren. We exporteren ons fruit naar onder meer Rusland, Midden- en Zuid-Europa, de Verenigde Staten, Canada, Chili en Midden-Amerika. Ons product voldoet aan de hoogste standaarden. We zijn niet alleen GlobalGAP, BRC en GFS Primus Labs gecertificeerd maar dragen ook het Rain Forest Alliance keurmerk," vertelt Figueroa, directeur van Tropicales del Valle.


Volgens Figueroa is het bedrijf gespecialiseerd in het leveren van kwaliteitsananas met verschillende kleurschakeringen, een hoog suikergehalte, uniforme maten en welgevormde kroonbladeren, waardoor het product beantwoordt aan de standaarden van de meest veeleisende markten. De directeur laat daarnaast weten dat zijn bedrijf een programma ontwikkeld heeft om ananas per luchtvracht naar verschillende Europese landen te exporteren.

"Momenteel hebben we de nichemarkt voor bio-ananas nog niet ontwikkeld, een marktsegment dat zowel in Europa als de Verenigde Staten sterk in opkomst is. We zijn echter wel bezig met een project om deze tak te ontwikkelen.""Op veel markten in de wereld werken we met programma's voor ananas zonder kroon en het aantal landen groeit jaarlijks. We hebben gemerkt dat het vereenvoudigen van het schoonmaken zorgt voor een grotere afzet. We willen ook werken aan de ontwikkeling van ananasschilmachines in supermarkten, die de afzet mogelijk een impuls zouden kunnen geven," vervolgt Figueroa. "We passen productiemethodes toe waarmee we op een efficiënte manier goede opbrengsten per hectare kunnen realiseren. Daarbij komt dat we ons in de nabijheid van havens bevinden. Dit maakt ons in logistiek en productief opzicht concurrerend op de wereldmarkt. Colombia en Ecuador zullen ons niet voorbij streven. De middelgrote bedrijven in deze sector hebben Europa als belangrijkste markt omdat de meeste importeurs en retailers liever met dit soort producenten werken dan met multinationals. Om deze reden moeten wij onze kosten aan deze markt aanpassen. Tegelijkertijd hebben Rusland, Turkije, Roemenië en andere Oost-Europese landen hun import vergroot waardoor we onze aanwezigheid op deze markten kunnen vergroten."De Chinese markt vormt de nieuwste uitdaging. De eerste directe vracht naar Sjanghai, met een acceptabele transittijd, is al verzonden. Het zal nog wel even duren voor we de eerste resultaten op deze markt kunnen evalueren maar ik verwacht dat Costa Rica hier goede zaken kan doen."

Figueroa vertelt dat de groei van Fruit Attraction en de periode waarin de vakbeurs wordt gehouden telers veel kansen biedt om nieuwe transacties te sluiten. Tropicales del Valle zal eveneens aanwezig zijn op deze vakbeurs.

Voor meer informatie:
Alvaro Figueroa: 

Tel: 00 506 88 36 93 53 


Publicatiedatum: 11-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: