Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Matige export Chinese knoflook

"Het knoflookareaal in de Chinese regio Jinxiang telt 25.000 hectare. Momenteel heeft de regio een knoflookvoorraad van 2,1 miljoen ton. De laatste jaren is het knoflookareaal in Jinxiang en omgeving jaarlijks met zo'n 20% gegroeid en de productie groeide met 15%. Het areaal beslaat dit jaar vrijwel dezelfde oppervlakte als vorig jaar. Misschien is het zelfs iets gekrompen," vertelt Xue Cuncai, directeur van Jinxiang Cun Cai Agricultural Trade. 


Knoflook voor de export


Zojuist geoogste Jinxiang knoflook

"De marktprijs wordt bepaald door vraag en aanbod. De laatste twee jaar was de exportprijs van Chinese knoflook hoog waardoor minder buitenlandse klanten het product kochten. Tegelijkertijd zijn andere landen ook begonnen met de productie van Chinese knoflook, terwijl de aanvoer uit China zelf eveneens overvloedig is. Al deze factoren hebben bijgedragen aan een geleidelijke daling van de knoflookprijs en ook de vraag is zwak."


Gesorteerde en verpakte knoflook van hoge kwaliteit

"We zijn een particulier bedrijf in de regio Jinxiang. We telen fruit en groenten zoals uien, knoflook, chilipepers en aardappelen. Onze producten worden naar landen in Zuidoost-Azië geëxporteerd, waaronder Maleisië, Thailand en de Filipijnen en naar Europa, het Midden-Oosten en Colombia. We kopen onze premium knoflook in bij lokale telers. Jaarlijks leveren we zo'n 6.000 ton knoflook. In de toekomst hopen we met meer klanten en markten samen te kunnen gaan werken zodat nog meer buitenlandse consumenten kennis zullen kunnen maken met de hoge kwaliteit van onze Jinxiang knoflook."


Voor meer informatie:
Xue Cuncai (directeur)
Jinxiang Cun Cai Agricultural Trade Co., Ltd.
Phone: +86 137 9378 9448

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018