Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appeloogst Washington wellicht derde grootste ooit

De appeloogst is weer aan de gang in Washington -met inbegrip van de boomgaarden in de Yakima-vallei- en deze zal doorgaan tot in de volgende maand. Washington zal naar verwachting 130,9 miljoen 40-pondsdozen (18 kg) vers verpakte appelen oogsten. Dat getal ligt een eind onder het record van 141,9 miljoen dozen in 2014, maar als de ramingen juist zijn, is het nog steeds de derde grootste oogst ooit.
 
Appelen zijn verreweg het meest waardevolle landbouwproduct van deze staat. De totale waarde van de appeloogst bereikte in 2015 een recordhoogte van 2,4 miljard dollar (2 miljard euro). Dat is ongeveer 22 procent van de waarde van het totaal aan landbouwproducten van de staat, dat 10,7 miljard dollar (9 miljard euro) bedraagt.
 
Tot nu toe is ongeveer 5,5 procent van de oogst van dit jaar geƫxporteerd. Als we uitgaan van de raming van 130,9 miljoen dozen, is dat ongeveer 7,2 miljoen dozen. Veel appelen die nu worden geoogst, worden verpakt en gekoeld totdat ze kunnen worden verzonden.
 
Bron: yakimaherald.com
Publicatiedatum: