Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gebrek aan chauffeurs schaadt aardappelafzet in Amerikaanse Washington

Aardappeltelers in de noordwestelijke staat Washington zeggen dat er niet genoeg vrachtwagenchauffeurs zijn om hun producten de staat uit te kunnen krijgen. De Skagit Valley Herald meldt dat een tekort aan vrachtwagenchauffeurs maakt dat telers een hoop omzet mislopen op het hoogtepunt van het seizoen.
 
Het tekort wordt voor een deel veroorzaakt door vrachtwagenchauffeurs die staken vanwege een nieuwe federale wet. De wet, die in december van kracht wordt, vereist dat bestuurders een elektronisch apparaat gaan gebruiken om hun kilometers te registreren.
 
De telers beweren dat er ook zo weinig chauffeurs zijn omdat velen van hen momenteel gemeenschappen bevoorraden in Texas en Florida, die te lijden hadden van de recente orkanen.
 
Volgens statistieken van de Washington State University Skagit County Extension wordt er in deze regio 12.000 hectare ingezet voor de aardappelteelt, ter plekke het meest lucratieve gewas.

Publicatiedatum: