Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Oekraïne: laagste witte kool-productie in vijf jaar

Dit seizoen zal de productie van witte kool in Oekraïne wellicht dalen tot het laagste niveau in vijf jaar. Die conclusie werd getrokken door analisten van APK-Inform: Vegetables and Fruits toen ze kwamen met de bijgewerkte versie van de studie Fruit-and-vegetable market of  Ukraine -2017: results and forecasts for the next season.

Volgens deze informatie zal de oogst van witte kool in 2017-'18 gemiddeld 8% lager liggen dan vorig jaar. De belangrijkste reden voor deze afname is de vermindering van het areaal dat voor dit gewas ingezet wordt. Bovendien is de opbrengst negatief beïnvloed door ongunstige weersomstandigheden. Ten slotte benadrukken deskundigen dat een aantal telers problemen had met de kwaliteit van de kool, aangezien een significant percentage van het gewas door trips was aangetast.

Er kan geconstateerd worden dat de lagere oogst al invloed heeft gehad op de prijzen. Zo zijn op dit moment, ondanks voldoende aanbod op de markt, kolen gemiddeld een derde duurder dan begin oktober 2016.

Bron: fruit-inform.com

Publicatiedatum: 12-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: