Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische inflatie daalt

Het is Rusland gelukt om de oplopende inflatie te beteugelen. Waar in Londen de beleidsmakers de inflatie snel zien oplopen, stond het Russische groeicijfer op een historisch dieptepunt.

In een onderzoek van Bloomberg komt het inflatiecijfer voor consumentenprijzen exclusief de meest volatiele producten (bijv.: voedsel en energie) uit op 2,6% in september. Een maand eerder kwam het cijfer uit op 3%. Het Verenigd Koninkrijk zag de inflatie met 2,7% oplopen in augustus.

Het slechte nieuws voor Rusland is dat de rol van groenten en fruit in de inflatie groot is. Bijna 40% van de Russische consumentenprijsmand bestaat uit voedsel, in meer ontwikkelde economieën staat dat percentage op 10%.

"Voedselprijzen hebben een sleutelrol in de inflatieverwachting en er is weinig gebruik van de kerninflatie. Het zal weinig invloed hebben op de consumenten en het monetaire beleid, want de belangrijkste indicatoren voor de Bank of Russia zijn de consumentenprijsindex en de inflatieverwachting," aldus een analist. Toch geeft de dalende inflatie naar een dieptepunt in twee jaar weer hoeveel inspanning beleidsmakers hebben gedaan om de inflatie te beteugelen.

Publicatiedatum: