Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jonge Dominicaanse ondernemers vervangen suikerriet door ananas

Kisha Rodriquez runt het familiebedrijf CaraLinda Agroindustrial wat in het Spaans 'mooi gezicht' betekend. Ze behoort tot een groep jonge ondernemers in de regio Monte Plata in het hart van de Dominicaanse Republiek die oude suikerrietvelden, veelal eigendom van familiebedrijven, vervangen door ananasplantages. 

Kisha en haar broer zijn twee jaar geleden begonnen met de ananasproductie door de MD-2 ananasstekken uit Costa Rica te importeren. Inmiddels beschikken zij over een ananasareaal van 125 hectare en exporteren ze naar overige landen in het Caraïbisch gebied, de Verenigde Staten, Europa en binnenkort ook naar Israël. De ananas wordt afgezet onder de merknaam CaraLinda. 

 

Het bedrijf is blij dat het zijn ananas als premiumproduct op de markt kan brengen. Dankzij het aantal zonuren en de vruchtbare bodem in deze regio van de Dominicaanse Republiek heeft het fruit een zoete smaak. CaraLinda kan deze zoete smaak ook garanderen wanneer het fruit zijn eindbestemming bereikt omdat er in de wintermaanden talloze directe toeristenvluchten naar Europa zijn. Bovendien profiteert het bedrijf van de kortere zeevrachtroutes naar Europa ten opzichte van Midden- en Zuid-Amerika. 

Kisha en haar broer zijn aangesloten bij de recent opgerichte Monte Plata Pineapple Producers Association die bestaat uit jonge professionals die de ambitie hebben om door middel van samenwerking een ananasexportsector op te bouwen die jaarrond een consistente aanvoer en kwaliteit kan leveren. 

Het Amerikaanse Ministerie van landbouw subsidieert een Exporting Quality Program dat exporteurs zoals Kisha en haar broer helpt om hun productie GlobalGAP te certificeren en hen in staat stelt naar toonaangevende markten te exporteren.Het programma steunt daarnaast de Monte Plata Pineapple Producers Association bij het verbeteren van haar dienstverlening aan haar leden.

Voor meer informatie:
Kisha Rodriquez
Caralinda Agroindustrial S.R.L.
Tel: +1 829 986 8488
krodriguezthen@caralindaagroindustrial.com


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018