Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Update Braziliaanse watermeloen- en papajaproductie

Braziliaanse watermeloenproductie groeit snel

In Itápolis neemt de watermeloenproductie snel toe. In oktober zal het areaal in totaal 2.500 hectare beslaan. Vorige maand was ongeveer 50% van het beschikbare areaal in productie. HF Brasil legt uit dat het klimaat gunstig is voor de teelt van watermeloenen. Dankzij de neerslag in augustus hoefde er minder geïrrigeerd te worden waardoor de productiekosten daalden. Door de grotere productie van vorige maand wordt er vanaf november een toename in de aanvoer uit deze regio verwacht. De regio's São Paulo, Marília en Oscar Bressane hebben het zaaien in augustus voltooid en de eerste meloenen zijn in september geoogst. Vanaf deze week worden er uit dit gebied grotere volumes verwacht. 

Ondanks de watercrisis in het noordoosten van Brazilië wordt er door sommige telers in Vale do São Francisco geïnvesteerd in technologieën om de productkwaliteit in de regio te verhogen. Zowel de binnenlandse als internationale vraag naar cantaloupe meloenen uit de regio Bahía/Pernambuco is goed. 

Papaja
De kwaliteit van de papaja's in de grootste teeltgebieden in Brazilië heeft te lijden gehad van het winterweer met veel neerslag en lage temperaturen. HF Brasil laat weten dat de regenval in juli (met name in de regio's Bahía, Espírito Santo en de kust bij Rio Grande do Norte) bijgedragen heeft aan de ontwikkeling van schimmels in papajaplantages. Zoals eerder al bekend gemaakt werd, waren de papaja's aangetast door zwarte vlekken waardoor de afzet daalde. Daarbij komt dat telers vanwege de lage marktprijzen minder gewasbeschermingsmiddelen toepassen wat eveneens van invloed is op de kwaliteit. 

HF Brasil heeft bekend gemaakt dat de neerslag in juli in de regio Rio Grande do Norte de bloei nadelig heeft beïnvloed omdat de bodem hierdoor minder voedingsrijk werd. Deze situatie heeft gezorgd voor hogere productiekosten En een kleiner beschikbaar volume. Ondanks de zware regenval in de regio zijn de waterreserves nog niet volledig op peil. 


Publicatiedatum: