Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cherimoya's uit Granada domineren de markt

Het cherimoya-seizoen begon een paar weken geleden, maar pas nu beginnen we op de markt grotere hoeveelheden te zien. De afgelopen jaren hebben de telers in Jete, Granada, het tempo van de productie kunnen verhogen. Onlangs verkregen ze een beschermde oorsprongsbenaming (BOB) voor deze variëteit, die wordt gekenmerkt door de geïnduceerde bestuiving, verdeeld in twee fasen. Hiermee wordt de productie verlengd tot april of mei, terwijl voorheen februari altijd de laatste maand van het seizoen was.

"Het is de bedoeling om dit fruit de hele winter beschikbaar te hebben en voor een deel van de lente," verklaart Francisco Cervilla van Hortiquality. Op deze manier wordt overproductie vermeden en de daaruit voortvloeiende prijsdalingen. Bovendien is het ook beter voor de boom. "Het productietempo is dan niet zo intensief voor de boom en het is ook gunstiger voor de branche in het algemeen."



Het subtropische gebied van Spanje, dat zich uitstrekt van Vélez-Málaga naar Motril, is Europa's grootste producent van cherimoya´s. "Onze productie bedraagt ongeveer 100.000 kilo en op lokaal niveau zijn er nog veel andere telers met aanzienlijke oogsten," legt Cervilla uit.
 
Voor meer informatie:
Francisco Cervilla
HORTIQUALITY, S.L.
Tel.: +34 630834072 
Publicatiedatum: