Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen verbetering Spaans aardappelseizoen

Het aardappelseizoen verloopt dit jaar moeizamer dan aanvankelijk werd verwacht. Door de forse groei van de Franse aardappelproductie ziet Spanje zijn marktaandeel krimpen. "Momenteel zijn er weinig klanten om aan te leveren en er zijn grote volumes op de markt, hoewel deze wel lager zijn dan vorig jaar," legt Marco Martín van Pamaral Patatas uit. 


"Momenteel hebben we nog ongeveer 40% van het seizoen voor de boeg en de prijzen zijn erg laag. In veel gevallen zijn ze niet eens dekkend voor de kosten van het rooien. De inkoopprijs van een kilo aardappelen schommelt rond de €0,03- €0,08. Dit is heel wat anders dan de prijzen die we vorig jaar ontvingen toen we tot aan het einde van het seizoen goede prijzen voor onze aardappelen kregen."

"Ik denk dat nu de zaken er zo voor staan veel aardappelen niet eens gerooid zullen worden omdat het gewoonweg niet loont," voegt Martín er aan toe, die vreest dat ook nieuwe aardappelen onder deze situatie zullen lijden. 


Voor meer informatie:
Marco Martín
President of ASOPOCYL and manager of Pamaral Patatas 
Tel.: +34 653904459 
Publicatiedatum: