Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ecuador: bananenprijs vastgesteld op 6,20 dollar per doos

De bananensector heeft overeenstemming bereikt over de prijs van een doos bananen; deze staat nu op 6,20 dollar (5,30 euro). Het is een afspraak tussen de partijen om de groei en positionering van het product in het buitenland te kunnen handhaven.
 
Alex Serrano, bestuursvoorzitter van de Association of Exporters of Ecuador's Bananas (AEBE), zei dat er sprake was van ups en downs, maar dat deze prijs de telers een goede winstmarge biedt en dat het hen zou helpen in de seizoenen waarin de prijs van het fruit tot onder de 4 dollar (3,40 euro) daalde.
 
De export van bananen vertegenwoordigt meer dan 25% van de niet aan olie gerelateerde Ecuadoraanse export, aldus de minister van Buitenlandse Handel Humberto Jimenez. Hij gaf aan dat 78% van de producenten kleine telers zijn en als de middelgrote telers erbij op werden geteld, dit cijfer tot 95% zou stijgen. Dit betekent dat het een inclusieve productieve sector is.
 
Eduardo Ledesma, uitvoerend directeur van de AEBE, benadrukte dat als het land vooruit wilde, meer inkomen wilde genereren en de kwaliteit wilde handhaven, de financiering door het openbaar bankwezen, de National Financial Corporation (CFN), moest worden geregeld. Hij zei ook dat er voor de branche over 10 dagen kredieten vrijkomen. 
 
Het XIVe International Banana Forum werd deze dinsdag geopend in Guayaquil. Het forum zal worden bijgewoond door nationale en buitenlandse deskundigen die de beste praktijken zullen presenteren voor wat betreft de teelt en commercialisering van het fruit. 
 
Tijdens dit evenement, dat wordt georganiseerd door de AEBE, zal het Institute of Export Promotion (ProEcuador) een zakelijke conferentie beleggen waaraan 50 Ecuadoriaanse bedrijven zullen deelnemen en er de kans krijgen om met diverse internationale kopers te onderhandelen. 
 
Naast de zakelijke conferentie wordt er gesproken over het belang van de EU-markt. Ook worden er bedrijfstechnische lezingen gegeven over onderwerpen zoals het beheer van plantages en het werk van rederijen.

Bron: www.eltelegrafo.com.ec

Publicatiedatum: 9-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: