Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
:

Italië: 50% daling kiwiproductie

De kiwiproductie in Cuneo zal dit jaar zeer laag zijn. De oogsten begonnen een paar dagen geleden in het hele Piemonte-productiegebied, waartoe ook Saluzzo, Pinerolo, het gebied rond het meer van Viverone (Biella) en Borgo d'Ale (Vercelli) behoren.

"Helaas waren in veel boomgaarden de ranken ziek en moesten deze verwijderd worden. Dit om de schade te beperken en te proberen de tijd tussen de oogsten te verminderen als de telers zouden beslissen om te herplanten. Niettemin zullen de oogsten minstens drie jaar lang lager zijn, aldus technici van Confagricoltura.
 
2017 blijkt een bijzonder slecht jaar te zijn aangezien vorst in het voorjaar de productie aanzienlijk verminderde. 80 tot 85% van de boomgaarden liep schade op, waardoor de afzonderlijke planten niet meer dan 3 à 4 kg fruit zullen produceren.

Technici van Confagricoltura verwachten een productiedaling van 50%, wat betekent dat Piemonte, met ruim 3.800 hectare aan boomgaarden, 50.000 ton zal opleveren in plaats van de gebruikelijke 100.000 ton. De economische schade is berekend op 40 miljoen euro.

"Er moet onmiddellijk worden gewerkt aan maatregelen die de schade aan de ranken tegengaan door te investeren in diepgaande studies en door alles in het werk te stellen om de schade te herstellen en verdere verliezen te voorkomen," benadrukte Enrico Allasia van Confagricoltura Piemonte e Cuneo.

Vanwege de langdurige droogte moest er dit jaar worden overgegaan op druppel- en stroomirrigatie, wat leidt tot hogere productiekosten. Het enige positieve is dat het geoogste fruit mooi en gezond is met exemplaren boven de 100 gram. De prijzen zijn hoger dan tijdens de vorige oogst toen er 60 eurocent per kilo (productprijs) werd geboden. Dit jaar beginnen de mindere klassen bij 80 tot 85 eurocent per kilo met 1 euro per kilo voor de beste producten.
Publicatiedatum: