Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Prognoses persimmonproductie zeer goed"

Tholen - "De handel zit momenteel in een transitieperiode. Het is het einde van het zomerseizoen en we starten met veel nieuwe producten zoals granaatappelen, clementijnen en persimmon. De markt voor persimmon loopt normaal voor de tijd van het jaar", vertelt Cédric Geens van W. Jonckheere.



Veel mensen verwarren de persimmon en de kaki. "Persimmon is de harde kaki die niet plakt in de mond en eetbaar zijn als ze hard zijn. Kaki is een rijpe persimmon en die wordt ook doorrijp gegeten." Jonckheere biedt verschillende merken persimmon zoals Lujo, Cala Fruit, Dalmau en Martinez.

In Spanje neemt de productie van persimmon toe. "De situatie daar is normaal. Het weer is 'gezond' en de prognoses voor het persimmonseizoen zien er zeer goed uit. Qua productie wordt een uitstekend seizoen verwacht. De aanvoer is normaal en moet nog op gang komen. Hoe het zal zijn als er meerdere volumes komen is nog de vraag. Meestal betekent veel volume een druk op de prijs, maar als er voldoende vraag is kan het meevallen. We zullen het zien."

Voor meer informatie:
Stefan Andriani
Cedric Geens
W. Jonckheere SPRL
Werkhuizenkaai 112
1000 Brussel
Tel: +32 - 22426103
Fax: +32 - 22451079