Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Cranberryproductie Wisconsin lager dan vorig jaar

Wisconsin is ongeŽvenaard in de VS als het gaat om cranberryproductie. De meeste gewassen van deze staat groeien in het hart van Wisconsin en telers doen hun best om de miljoenen kilo's fruit te oogsten.
 
Uitvoerend directeur Tom Lochner van de Wisconsin State Cranberry Growers Association zei dat dit jaar de oogst echter niet zo hoog is als vorig jaar, door lagere temperaturen in de zomermaanden. De productie zal misschien gemiddeld zijn.
 
"We hebben het grootste deel van de oogst nog te gaan, dus ik zou denken dat we misschien de 250 miljoen kilo wel gaan halen," zei Lochner.
Miljoenen kiloīs fruit, legde Lochner uit, dat betekent veel extra geld voor de Amerikaanse economie. "Deze oogst zal ongeveer 1 miljard dollar (854 miljoen euro) aan economische activiteit genereren en garandeert circa 4000 banen voor inwoners van Wisconsin." Dit is ťťn van de redenen die de telers motiveren om elk jaar maar weer aan de slag te gaan.

Volgens Lochner werd er vorig jaar ongeveer 300 miljoen kilo geoogst, waardoor de cranberry het op ťťn na belangrijkste gewas van Wisconsin wordt. De telers zullen de bessen tot het einde van oktober blijven oogsten.
 
Bron: wsaw.com

Publicatiedatum: 6-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: