Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cranberryproductie Wisconsin lager dan vorig jaar

Wisconsin is ongeëvenaard in de VS als het gaat om cranberryproductie. De meeste gewassen van deze staat groeien in het hart van Wisconsin en telers doen hun best om de miljoenen kilo's fruit te oogsten.
 
Uitvoerend directeur Tom Lochner van de Wisconsin State Cranberry Growers Association zei dat dit jaar de oogst echter niet zo hoog is als vorig jaar, door lagere temperaturen in de zomermaanden. De productie zal misschien gemiddeld zijn.
 
"We hebben het grootste deel van de oogst nog te gaan, dus ik zou denken dat we misschien de 250 miljoen kilo wel gaan halen," zei Lochner.
Miljoenen kilo´s fruit, legde Lochner uit, dat betekent veel extra geld voor de Amerikaanse economie. "Deze oogst zal ongeveer 1 miljard dollar (854 miljoen euro) aan economische activiteit genereren en garandeert circa 4000 banen voor inwoners van Wisconsin." Dit is één van de redenen die de telers motiveren om elk jaar maar weer aan de slag te gaan.

Volgens Lochner werd er vorig jaar ongeveer 300 miljoen kilo geoogst, waardoor de cranberry het op één na belangrijkste gewas van Wisconsin wordt. De telers zullen de bessen tot het einde van oktober blijven oogsten.
 
Bron: wsaw.com
Publicatiedatum: