Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

NatureFresh Farms en Van der Knaap

Biologische teelt paprika Canada uit de grond dankzij Nederlands systeem

Donderdag 21 september jl. zijn Van der Knaap Groep en NatureFresh Farms uit Canada overeengekomen dat NatureFresh Farms paprika's biologisch gaat telen met het nieuw ontwikkelde teeltsysteem van Van der Knaap. Het bedrijf heeft een systeem ontwikkeld om ook van de grond af biologisch te kunnen werken. Beide partijen zien het teeltconcept als een duurzame en betrouwbare wijze voor de biologische teelt van vruchtgroentengewassen.Ron van der Knaap (Van der Knaap Groep) en John Ketler (NatureFresh Farms)

In 2018 wordt zes hectare paprika's geteeld met het teeltconcept. Dit groeit de komende jaren door naar twaalf hectare. NatureFresh Farms heeft al ervaring met de biologische teelt van paprika's, maar door toepassing van het teeltconcept van Van der Knaap beogen zij een productieverhoging en kwaliteitsverbetering te realiseren.

"Doorbraak in duurzaam biologische teelt"
Het R&D team van Van der Knaap heeft zich de afgelopen zeven jaar samen met haar partners toegelegd op het ontwikkelen van een teeltsysteem om biologisch los van de ondergrond te kunnen telen. Onder leiding van Karel de Bruijn, manager R&D van Van der Knaap, is een reactor ontwikkeld die eiwitten omzet in nitraat (NO3) stikstof. De met de reactor geproduceerde voedingsoplossing is vrij van organische rest, schimmels en bacteriën.

In Nederland wordt sinds 2016 in goede samenwerking met een groep telers binnen Harvest House geteeld volgens dit gepatenteerde teeltconcept.


V.l.n.r.: Karel de Bruijn (Van der Knaap Groep), Ron van der Knaap (Van der Knaap Groep), John Ketler (NatureFresh Farms) en Frank Neufeld (NatureFresh Farms).


Voor meer informatie:
Van der Knaap Groep
Bovendijk 50
2295 RZ Kwintsheul
Postbus 136
2290 AC Wateringen
T: +31 174 296606
F: +31 174 298767
vdk@vanderknaap.info
www.vanderknaap.info

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


In de Europese Unie mag deze teeltwijze niet biologisch genoemd worden. In de VS staat het ook ter discussie. Biologisch is telen in de grond, met gebruik van organische meststoffen.
M Buitenkamp, Tiendeveen - 2017/10/06 13:03:12.000© AGF.nl 2018