Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Overaanbod mango's op Braziliaanse markt

In september zijn de mangovolumes toegenomen wat zijn weerslag op de prijzen heeft gehad. In Petrolina en Juazeiro worden vooral mango's van de rassen Tommy en Palmer aangeboden. De productiepiek in deze regio's wordt in september/oktober verwacht. Naast de aanvoer uit deze gebieden is er vanuit San Francisco Valley ook aanvoer van Kent en Keitt die met name voor de export naar Europa bestemd zijn. De voorkeur voor deze rassen op de Europese markt zal mogelijk leiden tot een lagere export van Palmer, waardoor de binnenlandse markt een groter volume van dit ras zal ontvangen. 

HF Brasil legt uit dat de volumes in de regio Jaíba/Janaúba in september eveneens groter waren. De productie in deze regio zal deze maand naar verwachting terug lopen en begin november wordt het seizoen hier beëindigd. In Livramonte de Nossa Senhora was het aanbod Palmer en Tommy vorige maand kleiner. De productie in deze regio gaat nog tot december door. 

Dankzij de grote beschikbaarheid van mango's op de binnenlandse markt zijn de prijzen in alle regio's gedaald. Deze situatie zou echter nog kunnen verbeteren als de export naar de Verenigde Staten en Europa toeneemt. Zodra de Amerikaanse vraag naar Tommy groeit, zullen de volumes op de binnenlandse markt dalen.
Publicatiedatum: 6-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: