Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Compac introduceert systeem om interne fruitkwaliteit te meten

Amper een jaar nadat het bedrijf overgenomen werd door TOMRA, presenteert het Nieuw-Zeelandse bedrijf Compac Inspectra2 een nieuw systeem om de interne kwaliteit van AGF te controleren. 

In combinatie met het Spectrim platform voor het optisch sorteren op externe defecten biedt Compac verpakkers nu de mogelijkheid om snel en accuraat te sorteren op externe en interne kenmerken van verse AGF, zoals appelen, kiwi's, citrus en avocado's. 

Andrew McQueen van Compac legt uit dat het nieuwe Inspectra2
platform een spectrometer gebruikt om de lichtabsorptie te meten als indicator van interne kenmerken zonder dat er contact met het product is. 

"Er valt nog heel wat winst in pakstations te behalen als de interne kwaliteit van ieder afzonderlijk stuk fruit nauwkeurig wordt gemeten. Het Inspectrasysteem is zo ontworpen dat het flexibel toepasbaar is en in staat is om eigenschappen zoals suikergehalte (brix), drogestofgehalte en interne defecten te meten," legt McQueen uit. 

Doordat verpakkers de interne en externe kenmerken van ieder individueel stuk fruit kunnen bepalen, kunnen zij hun merkimago beschermen en verbeteren door uitsluitend premium producten te leveren. Daarnaast optimaliseert het systeem de toeleveringsketen omdat opbrengsten verhoogd en verliezen tijdens opslag en transport beperkt worden. 

Bij de ontwikkeling van dit tweede generatie systeem op basis van Compacs bewezen sorteertechnologie stond gebruiksgemak voorop. In het ontwerp is de gebruikersinterface verbeterd met een gestroomlijnde vormgeving waardoor de Inspectra2 eenvoudiger te bedienen is dan zijn voorganger. 

McQueen legt uit dat het nieuwe ontwerp een stap vooruit betekent op het gebied van interne sorteeroplossingen die te danken is aan de samenwerking met het gerenommeerde spectroscopische team van TOMRA. In de Inspectra2 zijn ook andere Compac oplossingen toegepast waaronder het met een award onderscheiden Spectrim platform. Op deze manier is een platform tot stand gekomen dat gericht is op voedselveiligheid, toekomstbestendig is en beantwoordt aan de behoeften van de sector. 

"De externe kwaliteit van fruit is belangrijk voor consumenten wanneer zij inkopen doen. Om er voor te zorgen dat consumenten het product blijven kopen is de totale ervaring echter belangrijk. Het fruit moet net zo goed smaken als het er uit ziet. Klanten die Inspectra2 gebruiken kunnen de consument een positieve ervaring garanderen en op deze manier waarde aan hun merk toevoegen," aldus McQueen.

In de eerste helft van 2018 worden de eerste systemen geïnstalleerd, waarna de wereldwijde uitrol van start gaan. Op 20 oktober zal de Inspectra2 gepresenteerd worden in de TOMRA-Compac stand (253) op de PMA Fresh Summit in Nieuw Orleans. 

Voor meer informatie:
Matt Stillwell
Compac (New Zealand)
Mobile: +64 (21) 0244 0341
Skype: matthew.stillwell
Email: matthew.stillwell@compacsort.com
www.compacsort.com

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018