Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Claire Palacios, Palacios Escutia

"We houden onze avocadoprijzen jaarrond stabiel'"

De laatste jaren is de productie van Hass avocado's in Spanje gegroeid en veel producenten overwegen de mogelijkheden om een leidende positie op de EU-markt te veroveren. 

Veel bedrijven vermarkten hun Spaanse avocado's momenteel in Nederland, Duitsland, Zwitserland, BelgiĆ« en Frankrijk. Zo ook Palacios Escutia, dat actief is op de Franse markt en evenveel product in eigen land als in het buitenland afzet. "We zijn ook in overleg met andere landen waar vraag is naar avocado's, waaronder Polen, maar er is nog wel wat werk nodig om deze onderhandelingen tot een goed einde te brengen," legt Claire Palacios uit. 



Spaanse Hass avocado's hebben de markt niet voor zichzelf alleen. Afhankelijk van het jaargetijde is er fruit uit verschillende herkomstgebieden op de markt. "We moeten de concurrentie aangaan maar eigenlijk draait het bij retailketens vooral om de prijzen," vervolgt Palacios. 

Om deze reden probeert het in Zuid-Spanje gevestigde bedrijf de prijzen jaarrond stabiel te houden om altijd op de markt aanwezig te zijn. "Als avocado's duurder worden, slinken onze winstmarges maar als de prijzen dalen, boeken wij meer winst."

Voor meer informatie:
Claire Palacios Escutia
Palacios Escutia SL
Tel.: +34 609589360
Publicatiedatum: