Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Claire Palacios, Palacios Escutia

"We houden onze avocadoprijzen jaarrond stabiel'"

De laatste jaren is de productie van Hass avocado's in Spanje gegroeid en veel producenten overwegen de mogelijkheden om een leidende positie op de EU-markt te veroveren. 

Veel bedrijven vermarkten hun Spaanse avocado's momenteel in Nederland, Duitsland, Zwitserland, België en Frankrijk. Zo ook Palacios Escutia, dat actief is op de Franse markt en evenveel product in eigen land als in het buitenland afzet. "We zijn ook in overleg met andere landen waar vraag is naar avocado's, waaronder Polen, maar er is nog wel wat werk nodig om deze onderhandelingen tot een goed einde te brengen," legt Claire Palacios uit. Spaanse Hass avocado's hebben de markt niet voor zichzelf alleen. Afhankelijk van het jaargetijde is er fruit uit verschillende herkomstgebieden op de markt. "We moeten de concurrentie aangaan maar eigenlijk draait het bij retailketens vooral om de prijzen," vervolgt Palacios. 

Om deze reden probeert het in Zuid-Spanje gevestigde bedrijf de prijzen jaarrond stabiel te houden om altijd op de markt aanwezig te zijn. "Als avocado's duurder worden, slinken onze winstmarges maar als de prijzen dalen, boeken wij meer winst."

Voor meer informatie:
Claire Palacios Escutia
Palacios Escutia SL
Tel.: +34 609589360

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018