Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
druiven het zwaarst getroffen

El Niño schaadt Peruaanse fruitproductie

Als gevolg van het weerfenomeen El Niño heeft de tuinbouwsector in de noordelijke regio's van Peru schade opgelopen. Volgens de eerste ramingen is de fruitproductie gedaald, laat Educardo Pineda van de deelregering in Piura weten. Sommige gewassen kampen met ziekten en andere hebben langer nodig om zich te ontwikkelen. 

De productie van bananen, mango's, druiven en overige fruitsoorten is dit jaar kleiner vanwege de zware regenval. Pineda vertelt dat druiven het zwaarst getroffen zijn omdat het natte weer ziektes heeft veroorzaakt die de productie hebben gehalveerd. "De temperatuurstijging is onomkeerbaar en de regio Piura zal maatregelen moeten treffen om de gevolgen van klimaatverandering zoveel mogelijk te beperken," vervolgt Pineda. 

In San Lorenzo zijn telers al aan de mangopluk begonnen. De lage temperaturen in Piura hebben voor een goede bloei van deze fruitsoort gezorgd. Desondanks verwacht men dat de productievolumes lager uit zullen vallen dan voorgaande jaren. Telers hopen dat het fruit op buitenlandse markten betere prijzen op zal brengen.

Op 5 oktober wordt er een forumbijeenkomst gehouden met als thema "Effect of climate change on agriculture in Piura' waaraan deskundigen van FAO Senamhi, het Ministerie van Landbouw en Milieubeheer en diverse universiteiten zullen deelnemen.


Bron: rpp.pe

Publicatiedatum: 5-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: