Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Yves Wolfcarius:

"In het hardfruit leven we van dag tot dag"

Tholen - In de perenhandel is het nog rustig momenteel. "Het seizoen is vroeger van start gegaan en zowel in het binnenland als export is het nog vrij rustig. Links en rechts heb ik verschillende handelaren gesproken en in België is het overal een beetje dezelfde situatie", vertelt Yves Wolfcarius van Wolfcarius Fruit Supply. "Bij de Doyenne wachten sommigen nog tot de prijs gaat dalen. Die ligt vrij hoog omdat er minder aanbod is. De smaak is excellent."

Volgens hem is de prijs voor Conference peren 'niet verkeerd' voor de tijd van het jaar. "We zijn nu aan het afwachten tot de handel een beetje op gang komt. De peren zijn kwalitatief goed, het enige wat bij peren wat tegenviel is de maatvoering in de eerste pluk. Die peren hebben een kleinere maat."


Stephan en Yves Wolfcarius met hun vrouwen, die ook beide in het bedrijf werken.

Appelen: hoge prijzen
Bij appelen is het een ander verhaal. "Hiervan is natuurlijk veel minder productie door de vorst. De kwaliteit valt niet altijd mee en er gaat nog best veel naar de industrie. De vershandel is niet altijd blij met een minder mooi uiterlijk. Wat ik wel mooi vind, is dat Belgische retailers communiceren naar de consument dat de producten door de weersomstandigheden er niet altijd perfect uit zien en hier begrip voor vragen. De prijzen voor appelen zijn hoog, maar vrij stabiel. Een goede Jonagold vind je nu niet onder de euro. De smaak is heel goed dit jaar."

Hij durft moeilijk voorspellingen te doen. "Het is echt onzeker nu, met name voor de appelen. Mogelijk gaan de prijzen straks nog omhoog, maar dat zien we pas als de handel echt losbarst in de komende weken en maanden. We leven nu echt van dag tot dag in het hardfruit."

Voor meer informatie:
Wolfcarius Fruit Supply Bvba
Bulmolenweg 7
8720 Markegem - België
tel: +32 51 63 40 91
mob: +32 476 38 76 04
fax: +32 51 63 63 42
www.wolfcariusfruit.be
info@wolfcariusfruit.be

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Zeer goede actie van de Retail in Belgie.Om de consument op de mindere kwaliteit te wijzen. De smaak is immers perfect Zou in Nederland ook navolging moeten krijgen. Want we blijven altijd afhankelijk van het weer. Martien Tielen Sevenum.
Martien Tielen, Sevenum - 2017/10/05 18:05:48.000© AGF.nl 2018