Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder gebroken asperges dankzij IQF

Elk voedselproduct is anders en vereist andere invriestechnieken om de beste resultaten te behalen. Dit geldt ook voor asperges, een hoogwaardig product, waar de voorverwerkingstechnieken uiterst belangrijk zijn voor een kwalitatief goed ingevroren product.



De asperge is een apart product om te in te vriezen. In tegenstelling tot andere producten, die door de luchtstroom in beweging worden gehouden, moet de koude lucht die in de IQF-tunnelvriezer circuleert zo worden ingesteld dat het product absoluut niet beweegt. Ook moeten de asperges dwars op de lopende band komen te liggen, om te voorkomen dat ze eraf rollen. Er kunnen zoveel asperges worden ingeladen als wenselijk is, zolang er maar lucht over de asperges blijft stromen.

"Consumenten zijn bereid meer te betalen voor topkwaliteit gezonde voedingsproducten die een natuurlijke uitstraling, vorm, kleur, smaak en textuur hebben, en de OctoFrost Frozen IQF-asperge voldoet aan die eisen. De OctoFrost IQF-tunnelvriezer is de meest innovatieve IQF-tunnel op de markt, en geeft de beste resultaten voor wat de asperges betreft. Behalve dat zo een topproduct met een biologische uitstraling kan worden verkocht tegen een uitstekende prijs, zullen de asperge-verwerkers ook een hogere productie bereiken, wat leidt tot meer asperges op de markt," aldus Carmen Popescu van OctoFrost.

"Traditionele IQF-vriezers werken voor de verwerking van asperges met twee lopende banden. Daardoor breken soms de toppen af en komen de asperges er ongesorteerd uit. Dit is een typisch probleem van de twee banden-opstelling, die daardoor ook meer mensen vereist aan het eind, om de asperges te sorteren. De OctoFrost vereist slechts een beperkte handmatige bewerking, aangezien het product meteen correct de vriezer in gaat en er op dezelfde wijze weer uitkomt."

Voor meer informatie:
Carmen Popescu
OctoFrost Group
Tel: +46 (0) 7600 600 81
Email: carmen.popescu@octofrost.com
www.octofrost.com
Publicatiedatum: