Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

25.000 dollar voor onderzoek voedzamere banaan Afrika

De Bill and Melinda Gates Foundation heeft 25.000 dollar gedoneerd aan dr. Robert Reid van UNC Charlotte's Bioinformatics Services Division van de North Carolina Research Campus voor onderzoek naar "verbetering voor kleine bananentelers in het Grote Merengebied in Afrika."

De Gates Foundation heeft als doel om honger en armoede voor miljoenen boerenfamilies in Sub-Sahara Afrika en Zuid-Aziƫ te verminderen door de agrarische productiviteit op een duurzame manier te vergroten.

Onderzoeker Reid zal samenwerken met dr. Al Brown van het International Institute of Tropical Agriculture om het veredeling van genomen voor bananen in Oos-Afrika te verbeteren. Daarmee moet het onderzoek de ontwikkeling van nieuwe rassen opleveren die die resistenter zijn tegen ziektes, een grotere voedingswaarde hebben voor consumenten, een betere opbrengst voor telers en een bijdrage leveren aan de lokale economie.

Publicatiedatum: