Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Shell en 7-Eleven beëindigen samenwerking

Delhaize ziet afzet vegetarische producten met 10% stijgen

Delhaize ziet afzet vegetarische producten met 10% stijgen
De Belgische retailer Delhaize heeft zijn vegetarische productassortiment uitgebreid om aan de toenemende consumentenvraag te kunnen beantwoorden. De retailer laat weten dat de afzet van deze categorie in 2017 met 10% is gegroeid en heeft sinds het begin van dit jaar elf nieuwe producten geïntroduceerd. (esmmagzine.com)

Shell beëindigt samenwerking met convenienceketen 7-Eleven
Oliegigant Shell zal na 11 jaar de samenwerking met convenienceketen 7-Eleven beëindigen omdat het bedrijf zijn tankstations wil rebranden zodat ze beter passen in de langetermijn strategie van het bedrijf. (straitstimes.com)

Lidl Zwitserland introduceert 'Menu Box'
Lidl Zwitserland heeft de nieuwe dienst Menu Box gelanceerd, waarbij de klant een maaltijdbox met verse producten thuisbezorgd krijgt. De klanten ontvangen wekelijks nieuwe recepten en verse ingrediënten. (esmmagazine.com)

Walmart India begint zelfbedieningswinkel in Mumbai

Walmart India heeft vrijdag bekend gemaakt dat het van plan is om een zelfbedieningswinkel in Mumbai te openen om kleinschalige ondernemingen een kans te bieden. De Amerikaanse retailgigant wil een logistiek centrum oprichten om aan de zakelijke behoeften van handelaren, kirana buurtwinkels, kantoren en instellingen in Mumbai en omstreken tegemoet te komen. (livemint.com

VK: Costcutter ziet omzet dalen in 2016
Costcutter, één van de grootste Britse retailketens, had in 2016 een omzet van €724,8 miljoen, een daling van 9,8%. Deze omzetdaling kan zowel worden toegeschreven aan de dalende omzet in het Verenigd Koninkrijk, met 6,2% naar €717,8, als aan de Europese omzet die met 79,3% daalde naar slechts €8,2 miljoen. Aan het einde van deze periode was het aantal Costcutter winkels afgenomen naar 2.200 over alle bedrijfsonderdelen (Costcutter, Mace, Simply Fresh, Kwiksave en Supershop).
(igd.com)

VK: Voormalige Tesco directeuren gewaarschuwd voor winstgat
Drie voormalige directeuren van Tesco zijn herhaaldelijk door hun ondergeschikten gewaarschuwd dat de Britse retailketen kampte met een winstgat van miljoenen ponden maar desondanks gingen zij door met het manipuleren van cijfers in plaats van het probleem te erkennen, bleek tijdens een hoorzitting. (theguardian.com)

VK: Asda en Co-op gaan leveranciersgegevens uitwisselen
Asda en Co-op gaan samenwerken zodat gezamenlijke leveranciers hun gegevens over waterverbruik, afval en energie tegelijk aan beide retailers kunnen verstrekken. De retailers hebben hiervoor 2degrees ingeschakeld die de duurzaamheidsgegevens via zijn platform Manufacture 2030 in zal zamelen. (logisticsmanager.com)

VS: Nieuw Hannaford loyaliteitsprogramma beloond huismerkaankopen
Hannaford, de supermarktketen van Ahold-Delhaize die haar klanten al tientallen jaren een loyaliteitsprogramma aanbiedt, heeft haar koers iets gewijzigd. Maandag maakte het bedrijf namelijk de lancering van zijn nieuwe klantenapp bekend waarmee klanten die huismerkproducten kopen, worden beloond terwijl zij kunnen blijven rekenen op de vertrouwde lage prijzen van het Hannaford-huismerk. (supermarketnews.com

Whole Foods directeur: Amazon heeft ons gered van de 'hele loonstrook' valkuil 
Voor Amazon Whole Foods voor €11,7 miljard overnam, had de kuideniersketen de bijnaam 'Whole Paycheck'. Deze bijnaam dankte het bedrijf aan zijn exclusieve assortiment ten opzichte van traditionele kruideniers. Whole Foods verkocht producten zoals boerenkoolguacamole, tofu-gember muffins en potten honing van €68. Whole Foods directeur, John Mackey heeft aan Food Business News laten weten dat deze reputatie na de fusie geleidelijk begint te veranderen. Klik hier om het artikel op businessinsider.com te lezen.

Canada: Overname Jean Coutu voor €3,8 miljard door Metro resulteert in megaconcern
Twee van de grootste retailers uit Quebec hebben maandag hun langverwachte fusie bevestigd. Metro heeft €3,8 miljard geboden voor drogisterijketen Jean Coutu. Door de fusie ontstaat een megaconcern met 1.300 winkels, 87.000 werknemers en een jaaromzet van 13,6 miljard. (business.financialpost.com

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018