Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Start bouw fruitverpakkingsfabriek van 20,4 miljoen in Kent

De start van de bouwwerkzaamheden voor een nieuw fruitverpakkingsbedrijf in Kent van 18 miljoen pond (20,4 miljoen euro) wordt omschreven als een belangrijke blijk van vertrouwen in de Britse fruitindustrie.

 
Burgemeester van Maidstone Malcolm Greer zette de constructie in gang toen hij op donderdag 28 september de eerste spade in de grond stak tijdens de startceremonie waarbij ook Jacqui Green, CEO van Berry Gardens, aanwezig was.

Door deze nieuwe fabriek zullen 434 bestaande banen in Kent behouden blijven en nog eens 500 banen worden gecreŽerd.

Gelegen op een terrein van 25 hectare in de gemeente Linton, in de buurt van Maidstone, wordt het pakhuis met twaalf laadruimten, 13.991 m2 groot, voor Berry Gardens ontwikkeld door Alan Firmin Ltd. Het nieuwe gebouw bevat ook 4.542 m2 aan kantoorruimte voor Berry Gardens, de coŲperatieve fruitmaatschappij die in de buurt van Tonbridge gevestigd is.


 
Malcolm Greer zei: "Dit is een belangrijke investering voor Maidstone en het geeft een signaal vol vertrouwen af wat betreft de toekomst van de fruitindustrie in dit gebied. Het is een voorrecht om het werk in gang te mogen zetten."
 
Michael Firmin, bedrijfsdirecteur van Alan Firmin: "We zijn blij dat we kunnen starten met de bouw van deze gespecialiseerde en hoogwaardige installatie. Wij en Berry Gardens kunnen bogen op een lange samenwerking en we zijn erg blij dat we opnieuw kunnen helpen met hun uitbreidingsplannen voor de toekomst."
 
Nick Allen, Chief Operating Officer van Berry Gardens, voegde eraan toe: "Dit is een spannend moment in Berry Gardens' geschiedenis. Door de bouw van het nieuwe hoofdkantoor en de verpakkingsinstallatie zullen we kunnen blijven voldoen aan de uitdagingen in deze bloeiende markt. En we kunnen duurzame werkgelegenheid creŽren voor deze regio."
 
In de twee jaar die de bouw zal duren worden er 100 banen rechtstreeks gecreŽerd, met nog eens 60 banen in toeleveringsbedrijven.

Alan Firmin ziet in dat de bouw plaatsvindt op een rustieke locatie. Daarom zal bij het complex ook een gebied van 8,9 hectare ingericht worden met landschaptechnische en ecologische verbeteringen. Ongeveer 3,5 hectare wordt gebruikt om het Low Weald-bos terug te brengen, een habitat die grotendeels verloren is gegaan. Nog eens 2,4 hectare wordt terug omgevormd tot traditioneel drasland en alluviale vlaktes, een zeldzame leefomgeving voor wilde dieren in Kent.  
 
Bijna 500 meter aan nieuwe heggen wordt aangeplant, evenals nieuwe bosperceeltjes bestaande uit inheemse soorten.  
 
Het gebouw zal 650 m2 aan zonnepanelen hebben en zal daarnaast meer dan 30 procent onder de CO2-normen uitkomen die in de bouwvoorschriften zijn vastgelegd.
 
Alan Firmin Ltd werd geadviseerd door DHA Planning, Page Surveyors, Corylus Ecology, Landsconsultants Lloyd Bore en Rural Partners Ltd.
 
Voor meer informatie:
Andrew Metcalf
Tel: +44 01892 513033 

Publicatiedatum: 4-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: