Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Volop kansen voor Nederlands bedrijfsleven in China"

"Wij zijn een adviesorganisatie die zich inzet voor het professionaliseren van boeren en tuinders in landen in ontwikkeling via co÷peraties en organisaties.  Wij werken met Nederlandse experts uit ons netwerk in de Nederlandse Agri & Food sectoren die samen werken met lokale adviseurs wereldwijd. Sinds 2009 zijn wij ook actief in China. Niet alleen zien wij kansen voor onze dienstverlening als agri-agency aan de Chinese co÷peraties, ook zien we dat het Nederlandse bedrijfsleven grote interesse heeft in de Chinese markt," aldus GabriÚla Versteeg.


 
"Voedselvoorziening staat hoog in het vaandel bij de Chinese overheid. Zij stimuleert schaalvergroting in de landbouw, onder andere door middel van co÷peraties. De in 2007 ingevoerde wetgeving biedt hierbij richtlijnen, maar laat aan de andere kant ook veel ruimte voor interpretatie. Dit heeft geleid tot een interessante variŰteit aan vormen co÷peraties en maakt het boeiend om met deze co÷peraties te werken."

"Agriterra wil zeker niet de Chinese co÷peraties proberen in een westers keurslijf te duwen. Onze trainingen op bijvoorbeeld financieel managementniveau geven handvatten aan het bestuur hoe de verbintenis van de leden aan de co÷peratie te verbeteren, of hoe inzicht te krijgen in welke invloed de financiŰle geldstromen binnen de co÷peratie hebben op de bedrijfsvoering. "

"Daarnaast draait het voornamelijk om het verbeteren van de positie van de co÷peratie in de keten. We zien namelijk een trend, wereldwijd en ook in China, dat boerenorganisaties steeds meer delen van de productie zelf gaan verzorgen. Samen met de co÷peratie gaan we op zoek naar hun langere termijn doelstelling en begeleiden we ze bij het realiseren van hun bedrijfsambities."


Peter Brouwers op bezoek bij telers in Jiangyou

"Het werkt echter ook de andere kant op. Bij Nederlandse bedrijven groeit de vraag naar agrarische producten uit andere landen, waaronder China. Directe samenwerking met boeren georganiseerd in co÷peraties wordt hierbij steeds belangrijker. Agriterra heeft door haar jarenlange ervaring in China goed inzicht in partijen die interessant kunnen zijn. Voorheen kwam China wel eens in het nieuws vanwege overmatig pesticidegebruik, maar op dit moment is er een toegenomen vraag naar veilige landbouwproducten en -methodes in China. Agriterra ondersteunt de co÷peraties hierin bijvoorbeeld door adviezen te geven op het gebied van het managen van de velden en het verbeteren van de rotatiesystemen binnen de groente- aardappel-, fruit- of bloementeelt om zo ziektes tegen te gaan in plaats van overmatig pesticiden te gebruiken."
 
" In het bijzonder in de provincies Sichuan, Chongqing, Shaanxi en Yunnan  is veel tijd en aandacht besteed aan het opbouwen van een solide netwerk met de provinciale en lokale landbouwautoriteiten. Zij zien Agriterra niet alleen als een waardevolle partner in het ontwikkelen van de co÷peraties en ondersteuning van de lokale economie, maar ook als een partij die de landbouwsector in China kan helpen versterken. Dit creŰert veel goodwill en kansen, ˇˇk voor het Nederlands bedrijfsleven. We werken met een jong en enthousiast lokaal team vanuit ons kantoor dat bewust is gevestigd binnen het Nederlands Consulaat in Chongqing. Vanuit daar kunnen we de co÷peraties en federaties waar we mee samenwerken goed ondersteunen en is het ook makkelijk om de link met het Nederlandse bedrijfsleven in de Agro-food sector te maken." 

Voor meer informatie:
GabriÚla Versteeg
Agriterra
www.agriterra.org 
vacature@agriterra.org
 
Auteur: Anouk Sijmonsma
Bron: www.freshplaza.cn

Publicatiedatum: 3-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: