Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
SnapDragon en RubyFrost

Nieuwe appelrassen gepresenteerd op PMA Fresh Summit

Crunch Time Apple Growers zal van de partij zijn bij de Fresh Ideas Showcase tijdens de PMA Fresh Summit. In zijn stand met 'vintage' look zal de appelproducent de rassen SnapDragon en RubyFrost presenteren. 

Het bedrijf zal zich tijdens zijn eerste bezoek aan deze vakbeurs richten op ontmoetingen met retailers en de presentatie van deze twee nieuwe appelrassen. "We willen de zichtbaarheid van SnapDragon en RubyFrost verhogen. Zij behoren tot de nieuwste appelrassen in New York en we willen ons marktbereik vergroten. We denken dat dit de perfecte gelegenheid is om dit te doen. Hier kunnen we retailers laten zien wat we in huis hebben." 



In een aantal delen van de staat New York is het SnapDragon seizoen net begonnen. "We komen dit jaar iets eerder op de markt," vertelt Montedoro. "We hadden ideale groeiomstandigheden met regen en zon waardoor onze appelen goede maten hebben." Montedoro vertelt dat het volume met 50% is gestegen ten opzichte van vorig jaar. De appelen zullen vanaf 5 oktober weer in de winkelschappen van de grote retailers in de hele Verenigde Staten liggen. De appelen zijn echter nog niet op de Canadese markt verkrijgbaar. 

Snapdragon en RubyFrost zijn goede voorbeelden van de kwaliteit die New Yorkse telers te bieden hebben, meent Montedoro. "SnapDragon is bekend om zijn knapperige 'bite' en goede smaak. RubyFrost is net zo smakelijk. Dit ras rijpt tijdens de bewaring en kleurt dieprood. De smaak van deze iets grotere appel is zoetzuur. RubyFrost zal vanaf januari weer verkrijgbaar zijn. Het is uniek om de consument in januari een verse najaarsappel aan te kunnen bieden."



Momenteel produceren 145 telers de rassen SnapDragon en RubyFrost. "We willen ons consumentenbestand vergroten en ieder jaar meer appelen produceren. De respons op onze appelen is overweldigend geweest. Het is goed te weten dat consumenten ons volgen."

Bezoek Crunch Time Apple Growers in stand 4034 tijdens de PMA Fresh Summit.

Voor meer informatie:
Rena Montedoro
Crunch Time Apple Growers
Ph: 716-300-8072

Publicatiedatum: