Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jeroen op't Hof, Hof Fruit:

"De swing moet nog in de hardfruithandel komen"

Tholen - Het nieuwe hardfruitseizoen heeft zijn intrede weer gedaan, maar volgens Jeroen op 't Hof van Hof Fruit uit Heinkenszand moet de flow er in de hardfruithandel nog een beetje inkomen. "De prijzen van de appelen zullen zeker op een goed niveau uitkomen dit jaar, want het volume is serieus lager. Voor telers met beregende percelen met een oogst vanaf 80% kan het daarom een heel leuk jaar worden, maar voor telers met pakweg een 30% oogst, maak je zelfs bij een kiloprijs van 1 euro het seizoen niet meer goed."

"Kwalitatief zijn er ook best wat problemen in de appelen. Er is van alles beschikbaar, maar je hebt partijen met stip, met vorstschade en een streepje. Over het algemeen is de bewaarbaarheid niet zo groot. De partijen die in het zuidwesten niet beregend zijn, zullen eind januari toch een eind geruimd moeten zijn. Goede partijen zullen ook goed betaald worden, maar er zijn veel partijen die het net niet zijn. Toch stijgt de prijs van het kroet al flink door en dat zal ook wel duur worden", verwacht Jeroen. Hij is voornamelijk actief in de commissiehandel, waarbij hij inkoopt voor de grotere exporteurs. Hij vermarkt het volledige hardfruitassortiment, van de eerste (James Grieve) zomerappels tot de laatste Jonagold.

"De vraag naar Conference-peren begint al een beetje te lopen. Die oogst is vergelijkbaar met vorig jaar, maar van Doyenne du Comice en Lukassen zijn er respectievelijk 70 en 20% minder en ook de Elstar-oogst valt de helft lager uit.  Maar het moet allemaal nog gaan gebeuren. De vraag naar kleinpak, die vorig jaar al volop was losgebarsten, blijft nog een beetje achter en dat zie je ook terug in de veilingprijzen van de kleine maten. Positief is dit jaar het suikergehalte van de appelen en peren. Die zijn van een fantastisch niveau. We hebben heerlijk fruit te verkopen en hopelijk maakt dat de mindere productie goed."

Voor meer informatie:
Hof Fruit
Clara's Pad 10
4451 HD Heinkenszand
Mob: 06-52655396
hoffruit@gmail.com
www.hoffruit.com

Publicatiedatum: 3-10-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: