Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe aardappelsorteermachine van TOMRA verwijdert 98% vreemd materiaal

Wereldwijd blijft de vraag naar aardappelproducten groeien. Om aan deze groeiende vraag tegemoet te komen, introduceert TOMRA Sorting Food een verbeterde sorteertoplossing die verwerkers in staat is 98% vreemd materiaal in de productstromen te verwijderen na het wassen en schillen. 
De internationale fabrikant van sorteersystemen heeft zijn TOMRA 5A sorteerder verbeterd zodat verwerkers meer commercieel voordeel kunnen behalen op een markt waarvan de waarde van €19,3 miljard in 2016 zal groeien naar €26,3 miljard in 2022 (volgens Potato Processing Market-Global Forecast tot 2022, MarketsandMarkets). 

De sorteermachine maakt gebruik van sensoren zodat ieder afzonderlijk object tijdens zijn 'val' bekeken kan worden. Dankzij de unieke combinatie van pulserend LED, camera's, nabij-infrarood licht (NIR) en analysetechnieken kan vreemd materiaal tot op één millimeter nauwkeurig worden gedetecteerd. 

De sorteerder is eveneens uitgerust met de 'Smart rejection' technologie van het bedrijf waardoor het aantal vreemde objecten dat verwijderd kan worden sterk is uitgebreid wat een verwijderingspercentage van 98% oplevert. Onder deze objecten worden onder meer stenen, maiskolven, hout, las, plastic en metaal verstaan. 

Deze technologie garandeert de voedselveiligheid gedurende de hele verwerkingslijn en verlaagt daarnaast het risico op vreemd materiaal dat de snijmachines zou kunnen beschadigen of voor onderbrekingen zou kunnen zorgen.

Jim Frost van TOMRA Sorting Food legt uit dat de voedselveiligheidseisen steeds verder aangescherpt worden. Daarnaast is voedselverspilling nog altijd een wereldwijd probleem, voegt Frost er aan toe.  "Ons antwoord hierop is de verbeterde TOMRA 5A die aardappelverwerkers in staat stelt beide aspecten aan te pakken om de verwachte groei van deze markt zo optimaal mogelijk te kunnen benutten."


Voor meer informatie:
TOMRA Sorting Food

Publicatiedatum: 4-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: