Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italiaanse druivenexporteur ziet export naar Oost-Europa jaarlijks toenemen

"Op 18 juli is het druivenseizoen gestart met de populaire rassen Cardinal en Victoria. Nu is het de beurt aan de rassen Palieri en Italia die in polytunnels worden geteeld. De afzet verloopt momenteel zeer vlot en de kwaliteit van het fruit is uitmuntend. We exporteren eigenlijk onze totale productie naar het buitenland, met uitzondering van een paar partijen die voor de lokale retail bestemd zijn," legt Pietro Losito (op onderstaande foto) van Azienda Agrocola Losito uit. Dit bedrijf, dat in het hart van San Giovanni Rotondo gevestigd is, tussen het Dauni gebergte en de Adriatische Zee, is partner van APOC Salerno en beschikt over het Uvitaly-cerftificaat. "Aan het begin van het seizoen hebben we veel druiven naar Frankrijk verzonden en nu is de Nederlandse markt aan de beurt. De laatste week is er ook een levendige vraag vanuit Tsjechië, Litouwen en Polen.

Dit jaar viert het bedrijf zijn twintigjarig exportjubileum. "De afzet in Oost-Europa neemt jaarlijks toe, met name in Tsjechië."
 
"Het is een misvatting om te denken dat deze markten synoniem zijn aan slechte kwaliteit en lage prijzen. In de meeste Tsjechische supermarkten zijn namelijk volop kwaliteitsproducten te koop. We exporteren dezelfde druiven naar Nederland als naar Tsjechië, alleen de kleur is anders. De prijs is ook vrijwel hetzelfde."Pietro vertelt dat er in het buitenland nog altijd een sterke vraag naar rassen met pitten bestaat. "Ondanks de opmars van pitloze druiven is de vraag naar deze rassen niet zo groot. Tenminste op de markten waar wij zaken mee doen."

Griekenland en Spanje zijn de grootste concurrenten van het bedrijf. "Zodra de volumes uit deze twee landen dalen, komen onze druiven op de markt. Dit jaar hebben we hier niet veel concurrentie gehad omdat er over het algemeen een tekort aan druiven was."De droogte was dit jaar het grootste probleem. "Ondanks de waterrestricties, konden we dankzij ons eigen reservoir en sub-irrigatiesysteem de situatie onder controle houden. We hopen nu dat er geen overstromingen komen. Als het weer echter zo blijft dan zal het allemaal wel meevallen."

Het seizoen duurt nog tot eind november.


Contact:
Pietro Losito
Cell.: +39 335 8332555
Azienda Agricola Losito
San Giovanni Rotondo S.S. 89
Email: aziendalosito@tiscali.it
Web: www.fruttapulia.it

Rosario Ferrara - director coordinator
APOC Salerno
Via R. Wagner K1 (P.co Arbostella)
84131 - Salerno
Tel.: +39 (0)89 331758
Cell.: +39 331 2663528
Email: ferrara@apocsalerno.it
Web: www.apocsalerno.it

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018