Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italië: oogst gele kiwi’s tien dagen vervroegd

De oogst van gele kiwi's (SunGold-G3, Soreli, Jintao, enz.) startte tien dagen eerder dan 2016. De hoeveelheden moeten groter zijn dan vorig jaar door de productie van de nieuwe boomgaarden. Het gemiddelde formaat is echter iets kleiner dan in 2016.

Verkoop
De verkoop van de Soreli gele kiwi is al begonnen en de SunGold zal binnenkort beschikbaar zijn. De Jintao komt rond week 43 beschikbaar. Hoewel de productie van gele kiwi's in Italië stijgt, is de mondiale vraag -vooral vanuit het Verre Oosten, maar ook vanuit Europa- groter dan het aanbod.

Groene kiwi's
De vroege groene kiwirassen zijn al een tijdje beschikbaar en zijn eigenlijk bijna vergeven dankzij de grote vraag. Wat de Hayward-variëteit betreft, zal de oogst ergens tussen week 42 en 46 beginnen. Ook hier zijn de verwachte maten kleiner dan in 2016, hoewel de hoop bestaat dat ze in de weken voor de oogst nog iets zullen groeien als het weer het toestaat. De verkoopvooruitzichten zijn goed door de verminderde productie op het zuidelijke halfrond (in zowel Chili als Nieuw-Zeeland).
 
Hayward
"We hopen dat de verkoop niet te vroeg start, omdat we uitsluitend producten met uitzonderlijke organoleptische eigenschappen op de markt willen brengen", vertelt een handelaar. "De eerste export start rond week 41-42, en zal toenemen vanaf week 44-46. In Europa zal een en ander beginnen in week 44, met grotere hoeveelheden vanaf week 46 en daarna. Het zou niet zinvol zijn om eerder met de verkoop te starten. Aangezien het algehele aanbod lager is, zou de vraag in de periode februari t/m april 2018 prima moeten zijn."

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018