Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AC Goatham & sons koopt acht fruitbedrijven en koelhuizen

De fruitteler die van elke vijf in het Verenigd Koninkrijk verkochte appelen er meer dan één levert, heeft in dat land acht fruitbedrijven overgenomen.

AC Goatham & Son, dat appelen verwerkt in een pakstation bij Hoo, zei dat de aangekochte bedrijven in Medway en Swale lagen. Ook de East Kent Storage Facility in Faversham werd overgenomen, een enorm koelhuis dat voorheen eigendom was van de Mansfields Farming Group. Door deze aankopen bezit AC Goatham nu 1.072 hectare aan boomgaarden, waar twaalf appel- en drie perenrassen worden geteeld.

Het bedrijf wil tegen 2020 twee miljoen nieuwe fruitbomen hebben aangeplant. Vorig jaar werden er bij de hoofdvestiging voor 10 miljoen pond (11,3 miljoen euro) een koelhuis en een pakstation gebouwd.

Directeur Ross Goatham zei dat het nieuwe areaal dicht bij de bestaande boomgaarden ligt: "Afgelopen jaar hebben we bij de Britse consument grote interesse gezien voor in Engeland gekweekt fruit. We werken continu samen met onze telers en klanten om een degelijke, duurzame productie te kunnen blijven bieden. Dit zal worden gerealiseerd door meer boomgaarden aan te kopen en na verloop van tijd te herplanten via nieuwere en efficiëntere teeltprocessen."

Mr Goatham zei dat de oogst van dit jaar "goed verliep", ondanks het feit dat het "een complex teeltseizoen" was. Het bedrijf streeft ernaar om eind oktober te kunnen stoppen met de pluk aangezien ze vroeg met de oogst waren begonnen.

Bron: kentonline.co.uk
Publicatiedatum: