Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Australië: Foodland en Aldi verslaan bekende supers

Foodland en Aldi verslaan Woolworths en Coles op klanttevredenheid in Australië
Woolworths en Coles mogen dan misschien de lokale supermarktruimte domineren maar als het aankomt op klanttevredenheid dan scoren Foodland en Aldi veel hoger, zo blijkt uit een nieuw verschenen rapport van Roy Morgan Research. Van de vijf grote supermarkten scoorde Foodland het best met een klanttevredenheidswaardering van 94,4% in augustus. Roy Morgans doorlopende onderzoek is gebaseerd op 12.000 vraaggesprekken met supermarktklanten per jaar. 

Loblaw laat weten thuisbezorgdienst te onderzoeken in samenwerking met Instacart
Loblaw Companies heeft laten weten de mogelijkheid van een boodschappen thuisbezorgdienst te onderzoeken. Woordvoerder Kevin Groh vertelt in een verklaring dat het bedrijf hiervoor een aantal e-commerce innovators in de arm heeft genomen, waaronder Instacart, omdat het zijn klanten ook in de toekomst een zo goed mogelijke dienstverlening wil aanbieden.
 
Supermarkt gaat boodschappenophaaldienst testen
Publix Super Markets wil zijn bezorgdienst uitbreiden. Op 28 september is het begonnen met het testen van een boodschappenophaaldienst in zijn filialen in Wesley Chapel en Valrico in Florida. De Publix Metro filialen in Atlanta zullen eind dit jaar een proef met dit ophaalsysteem doen. 

Costcutter lanceert nieuwe zakelijke diensten 
Costcutter Supermarkets Group heeft een nieuw zakelijk dienstverleningspprogramma gelanceerd voor zijn zelfstandige winkeleigenaars door een aantal geselecteerde leveranciers voor bepaalde diensten aan te bieden. 

Carrefour: Verbouwing Roemeense 
BILLA winkels klaar
Carrefour heeft laten weten dat de zeven maanden durende verbouwing van zijn BILLA-winkels in Roemenië voltooid is met de opening van de eerste BILLA winkel in Boekarest. De verbouwing werd op 21 september afgerond, toen de laatste 4 winkels opgeleverd werden in Boekarest (2 winkels), Timisoara en Mangalia. 

Carrefour aen SGS laceren Visual Trust in China
Carrefour en SGS hebben in China Visual Trust gelanceerd. Dit is een digitale 'end-to-end' oplossing waarmee Chinese consumenten de herkomst en kwaliteit van hun boodschappen door middel van het scannen met hun smartphone kunnen checken. Zodra de klant een product scant heeft hij direct toegang tot kwaliteitscertificaten, testresultaten, locaties en foto's van bedrijven en voedingsadvies.

Metro Canada biedt €3 miljard voor Coutu om de opmars van Amazon af te wenden
De Canadese kruidenier Metro heeft al verregaande onderhandelingen gevoerd voor de overname van apothekersketen Jean Coutu Group voor €3 miljard. Hiermee hoopt de retailer uit te kunnen breiden in een sector die onder toenemende druk staat door de groei van Amazon. Metro biedt €16,42 per aandeel in contanten en aandelendividend voor Jean Coutu, wat 6% hoger is dan de slotkoers van Coutu vorige week dinsdag op de beurs in Toronto. De twee bedrijven hebben nog geen definitief akkoord bereikt, zo bleek uit de officiële gezamenlijk verklaring van vorige week woensdag. 

Shoprite opent 14 nieuw winkels in Zuid-Afrika
The Shoprite Group, De grootste particuliere werkgever in Zuid-Afrika, heeft een begin gemaakt met zijn grootschalige landelijke uitbreidingsplan om 14 nieuwe filialen te openen, waaronder één in Oostkaap vorige week. Het bedrijf laat weten dat het hiermee in een tijdsbestek van slechts één week 820 nieuwe banen heeft gecreëerd. 

Retailomzet Korea 4,3% gegroeid in augustus
In augustus groeide de retailomzet in Zuid-Korea met 4,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. De groei kan toegeschreven worden aan de sterke afzet van onlineshops en gemakswinkels, blijkt uit cijfers van de Koreaanse overheid. De afzet van 13 grote webwinkels groeide vorige maand met 13,1% ten opzichte van het jaar daarvoor. Consumenten kochten meer vliegtickets, kleding en mode via het internet, laat het Koreaanse Ministerie van Handel weten.

Spaanse retailafzet herstelt zich in augustus
In Spanje groeide de retailafzet in augustis sneller. Dit bleek vorige week uit gegevens van statistiekbureau INE. De retailomzet groeide in augustus met 1,6% ten opzichte van het voorgaande jaar, een sneller tempo dan de 1,2% van de maand ervoor. De omzetgroei werd geraamd op 2%. 
 
Spar Oostenrijk gaat €21 miljoen in Steyr winkelcentrum
Spar Oostenrijk is begonnen met de bouw van een nieuwe Spar hypermarkt in het centrum van de stad Steyr, een investering van €21,1 miljoen. Het project zal naar verwachting eind 2018 voltooid zijn en werk bieden aan 200 mensen in de Interspar winkel en partners als Hervis en MediaMarkt.

Colruyt roept op tot vereenvoudiging 'omslachtig' Belgisch belastingstelsel 
De Belgische retailketen Colruyt heeft de Belgische regering opgeroepen het complexe en omslachtige Belgische belastingstelsel te vereenvoudigen zodat het voor bedrijven gemakkelijker wordt om te groeien. In een brief aan de aandeelhouders heeft directeur Jef Colruyt laten weten dat duurzame groei ook een efficiënte overheid vereist. Hij voegde er aan toe dat het bedrijf blij is met met regeringsbesluit om de vennootschapsbelasting te hervormen door een verlaging van het nominale tarief en het vereenvoudigen van de aftrekposten, terwijl specifieke stimuleringsmaatregelen voor investeringen, innovaties, onderzoek en ontwikkeling behouden blijven. In juli kondigde de Belgische regering onder meer aan vanaf 2020 het vennootschapsbelastingtarief naar 25% te verlagen. Nu bedraagt het tarief nog 33,99%. 

Walmart India evalueert betreden foodretailmarkt 
Walmart India heeft laten weten dat het het betreden van fde foodretailmarkt overweegt als de regering bedrijven toestaat daarnaast 25% tot 30% non-food producten aan te bieden. 

Amazon en Walmart overtreffen supermarkten op online klanttevredenheid 
Conventionele supermarkten en levensmiddelenwinkels hebben nog heel wat werk te verzetten nu steeds meer consumenten online boodschappen doen. Terwijl deze traditionele supers hun best doen om online voet aan de grond te krijgen, voeren Walmart en Amazon aan de top een onderlinge strijd wie de grootste is. Amazon verslaat Walmart op meerdere onderdelen, waarvan de meeste gerelateerd zijn aan het online winkelproces zelf. zoals het betaalgemak en bezorging. De retailreus kan bogen op jarenlange ervaring in de e-commerce. Ook op het gebied van verkrijgbaarheid scoort Amazon beter De grotere bekendheid van de site draagt mogelijk eveneens bij aan deze hoge score. Walmart versloeg supermarkten op vier onderdelen, waaronder het online afrekenen en de beschikbaarheid van bezorg- en ophaaltijden. Het feit dat Walmart 1.000 ophaalpunten in het hele land heeft en een proef met automatische afhaalpunten in de winkels doet, draagt hier zeker aan bij. De kenmerken die er echt uitspringen hebben echter vooral te maken met de toegevoegde waarde van de retailer, die ook op zijn online aanbod van toepassing is. Walmart scoort dan ook aanzienlijk hoger op prijs-kwaliteitverhouding en maakt het onlineklanten gemakkelijk om de verkoopprijzen te zien en kortingen bij het afrekenen te verrekenen. 

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018