Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Produce Investements

Groei Brits aardappelareaal zal naar verwachting afremmen

Het ziet er naar uit dat de groei van het aardappelareaal in het Verenigd Koninkrijk zal afvlakken. Dit heeft Produce Investments laten weten. Het bedrijf presenteerde onlangs zijn resultaten die wijzen op winstherstel en getuigen van een ambitie om verder uit te breiden in de pootgoedsector. 

Produce Investement directeur Angus Armstrong legt uit dat hij een voorgevoel heeft dat het areaal voor het aardappelseizoen 2018 in het Verenigd Koninkrijk licht zal krimpen. In zowel 2016 als 2017 was er sprake van een groei van 4% wat er aan bijgedragen heeft dat het Verenigd Koninkrijk een oogst van 5,7 miljoen ton binnen wist te halen, een stijging van 6% op jaarbasis. Een dergelijk productie, die de binnenlandse behoefte ver overschrijdt, heeft echter zijn weerslag op de waarde, waardoor de prognose voor het nieuwe areaal somber is. Armstrong voorspelt daarbij dat de prijzen voor grondstoffen lager zullen zijn ten opzichte van 2016-2017.

'Het tij is gekeerd'
Nu al liggen de prijzen van niet-gecontracteerde aardappelen onder de €113,44 per ton. Deze week bedroeg de prijs €106,74 per ton, een daling van 49% ten opzichte van vorig jaar, zo meldt het AHDB. "Dankzij de goede inkomsten gaan mensen meer telen," legt Armstrong uit, er aan toe voegend dat Produce Investments zelf, dat zich tot één van de grootste Britse aardappelleveranciers mag rekenen, deze trend niet heeft gevolgd. Het lijkt er op dat het tij nu gekeerd is en er minder aardappelen worden gepoot. 



Lees verder op agrimoney.com
Publicatiedatum: