Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Produce Investements

Groei Brits aardappelareaal zal naar verwachting afremmen

Het ziet er naar uit dat de groei van het aardappelareaal in het Verenigd Koninkrijk zal afvlakken. Dit heeft Produce Investments laten weten. Het bedrijf presenteerde onlangs zijn resultaten die wijzen op winstherstel en getuigen van een ambitie om verder uit te breiden in de pootgoedsector. 

Produce Investement directeur Angus Armstrong legt uit dat hij een voorgevoel heeft dat het areaal voor het aardappelseizoen 2018 in het Verenigd Koninkrijk licht zal krimpen. In zowel 2016 als 2017 was er sprake van een groei van 4% wat er aan bijgedragen heeft dat het Verenigd Koninkrijk een oogst van 5,7 miljoen ton binnen wist te halen, een stijging van 6% op jaarbasis. Een dergelijk productie, die de binnenlandse behoefte ver overschrijdt, heeft echter zijn weerslag op de waarde, waardoor de prognose voor het nieuwe areaal somber is. Armstrong voorspelt daarbij dat de prijzen voor grondstoffen lager zullen zijn ten opzichte van 2016-2017.

'Het tij is gekeerd'
Nu al liggen de prijzen van niet-gecontracteerde aardappelen onder de €113,44 per ton. Deze week bedroeg de prijs €106,74 per ton, een daling van 49% ten opzichte van vorig jaar, zo meldt het AHDB. "Dankzij de goede inkomsten gaan mensen meer telen," legt Armstrong uit, er aan toe voegend dat Produce Investments zelf, dat zich tot één van de grootste Britse aardappelleveranciers mag rekenen, deze trend niet heeft gevolgd. Het lijkt er op dat het tij nu gekeerd is en er minder aardappelen worden gepoot. Lees verder op agrimoney.com

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018