Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Opgelegd door de Europese Commissie

Scania krijgt boete voor truckkartel

Deze week heeft de Europese Commissie (EC), eerder dan verwacht, Scania alsnog een boete opgelegd van 880 miljoen euro voor haar rol in het truckkartel. Scania heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen deze boete, laat TLN weten.

​De totale boete die de EC heeft opgelegd aan de truckkarteldeelnemers komt daarmee voorlopig uit op 3,8 miljard euro. Als Scania haar deelname aan het kartel had bekend, had de EC een korting op de boete in rekening gebracht van 88 miljoen eruo. Die besparing loopt Scania nu mis.

Geen medewerking
Ook heeft Scania benadeelde kopers en zichzelf geen plezier gedaan door niet mee te werken met het onderzoek van de EC. Had Scania dat wel gedaan, dan had zij zichzelf nog eens vele tientallen miljoenen euro's aan boetes kunnen besparen.

Kwestie van tijd
Omdat TLN en advocatenkantoor Hausfeld al vanaf het begin zagen aankomen dat het een kwestie van tijd was dat ook Scania een boete zou oplopen, heeft TLN haar leden altijd geadviseerd om ook hun Scania-trucks mee te nemen in de claim.

Positie versterken
TLN en Hausfeld hebben de afgelopen maanden veel tijd geďnvesteerd in het opzetten van een online omgeving en het verder vergroten van het deelnemersbestand, om zo de positie van de benadeelden verder te versterken. Deelnemers aan het claimcollectief ontvangen een dezer dagen een uitnodiging per e-mail om hun account te activeren.


Bron: TLN

Publicatiedatum: 29-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: