Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanse overheid gaat lokale aardappelproductie steunen om nieuw tekort te voorkomen

Het Ministerie van Landbouw gaat de eigen aardappeltelers helpen hun productie te verhogen omdat tekorten -door slecht weer- de chipsproductie nadelig beïnvloeden.
 
De aardappeloogst was vorig jaar slecht ten gevolge van tropische cyclonen, vooral in de prefectuur Hokkaido. Hierdoor moesten grote binnenlandse snackmakers Calbee en Koike-Ya de verkoop van sommige producten van afgelopen voorjaar tot september stopzetten. Circa 80 procent van de aardappelen voor chips wordt geteeld op Hokkaido. Het Ministerie heeft hiervoor 3 miljard yen (22,5 miljoen euro) gereserveerd in de budgetaanvraag voor het fiscale jaar 2018, aldus bronnen.
 
Om de telers op Hokkaido te helpen genoeg aardappelen voor verwerking te produceren, wil het Ministerie de helft van de kosten op zich nemen die de telers moeten maken voor de invoering van grote oogstmachines en meer resistente aardappelrassen, aldus de bronnen. Het Ministerie gaat zich ook inspannen om de productie van pootaardappelen te stimuleren.
 
Bron: japantimes.co.jp
Publicatiedatum: