Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Engelse vrijwilligers plukken en doneren dorpsfruit

Vrijwilligers uit het Engelse Wheatley gebruiken deze herfstladders, lange stokken, manden en hun blote handen in een poging hun gehele dorp leeg te oogsten.



Voor het derde jaar op rij zijn de fruitplukkers op pad om elke appel, peer, kweepeer, pruim en bes die anders niet gebruikt zou worden, bijeen te zamelen.

Een deel ervan zal worden opgegeten, maar een veel groter deel zal naar scholen, kinderopvang, verzorgingstehuizen en zelfs het Women's Institute gaan om konfijten en taarten van te maken. 

Tim Blightman, een lid van de groep: "Er begon fruit te groeien in de bomen in het dorp, dus besloten we om de actie van vorig jaar te herhalen toen we bijna een halve ton aan appelen, peren en kweeperen oogsten die anders niet gebruikt zouden worden, dankzij de hulp van vrijwilligers, waaronder leerlingen van de John Watson-school.

"Naast dat we veel ervan doneren aan verschillende organisaties die het goed kunnen gebruiken, organiseerden we vorig jaar ook onze eigen appelpersdag buiten het gemeentehuis waar iedereen hun eigen appelen naartoe kon brengen en er appelsap van kon laten maken.

"Dit jaar vindt de appelpersdag plaats op zaterdag 28 oktober bij het gemeentehuis waar, net als vorig jaar, iedereen welkom is en mee mag doen met het appelpersen, zelfs als je niet je eigen appelen hebt."

De organisatie, Duurzaam Wheatley, begon in 2015 met de dorpsoogst, toen de vrijwilligers 357 kilo peren, appelen en kweeperen plukten uit acht bomen in slechts acht uur. Ze doneerden hun oogst aan gemeenschapsgroepen in het gebied. Ze gaven zelfs wat van hun kweeperen aan Raymond Blanc's beroemde restaurant Le Manoir in Great Milton. Ze kregen het ook voor elkaar om een dorstlessende hoeveelheid van 80 liter appelsap te persen. De oogst van het daaropvolgende jaar was zelfs nog succesvoller. Toen werd namelijk 500 kilo vers fruit geplukt. Dit jaar hoopt de groep om dat te overtreffen en is iedereen die deze of volgende maand een paar vrije uurtjes heeft uitgenodigd om een handje te helpen.

Voor meer informatie: 
Tel: +44 01865 873957

Publicatiedatum: