Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Minder vraag naar Turkse peren

Het huidige Turkse perenseizoen wordt overschaduwd door prijzen die lager zijn dan verwacht. Ook de vraag op de internationale markt is dit seizoen zwakker. 

Het bedrijf Askar teelt Santa Maria en Devici peren in de regio Bursa. De productie van het Santa Maria bedraagt jaarlijks zo'n 60.000 ton. Dit maakt Santa Maria tot de meest gangbare peer op de internationale markt. 

Ondanks dat het volume Deveci veel lager is dan dat van Santa Maria, is dit ras erg populair. Op de lokale markt is de vraag naar Deveci sterk. Dit ras wordt gekenmerkt door grote maten en een hoge brix. 

"We exporteren onze peren onder de merknamen Askar Santa Maria en Askar Deveci. Europa, het Midden-Oosten en Rusland zijn onze belangrijkste markten," vertelt Ali Askar van Askar. 

Zwarte Bursa vijgen
Askar brengt eveneens zwarte Bursa vijgen op de markt. Dit vijgenras is bijzonder omdat het alleen in deze regio kan worden geproduceerd. Er is wereldwijd veel vraag naar Bursa vijgen, hoewel de productie beperkt is. 
Het huidige vijgenseizoen is zonder problemen met de aanvoer of kwaliteit verlopen. De prijzen zijn hoog maar stabiel. De oogst is half augustus begonnen en zal nog tot eind september duren, zoals gebruikelijk is voor dit vijgenras. Zwarte Bursa vijgen staan bekend om hun royale formaat, kleur en exclusieve smaak. Het ras onderscheidt zich van andere vijgenrassen omdat het veel langer houdbaar is. Askar exporteert de Bursa vijgen naar markten in Europa, het Midden-Oosten, Rusland, Maleisië en Hong Kong. 


Voor meer informatie:
Ali Askar
Askar Tarim (Turkey)
Tel +90 326 214 23 28
Email: askar@askartarim.com
www.askartarim.com


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018