Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groencollect

"Wij verwerken biologische materialen tot nieuwe producten"

In november 2016 startte Philip Troost zijn het afvalinzamelingsbedrijf Groencollect, ter logistieke ondersteuning van zijn biogasbedrijf Stadsgas. Samen met dit zusterbedrijf streeft de Rotterdamse ondernemer naar het creëren van werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, minder vrachtverkeer in de binnenstad en een hoger percentage bruikbare materialen, laat Groencollect weten.


Philip Troost van het afvalinzamelingsbedrijf Groencollect.
Philip studeerde in het jaar 2008 af aan als Duurzaam Industrieel Ontwerper waarbij hij als afstudeeropdracht een kleinschalige biogasinstallatie ontwikkelde voor derdewereldlanden. Deze kennis is hij nu aan het inzetten om de kosten te verlagen van het verwerken van AGF in stad en haven. Het bedrijf waar dit in gebeurt, is GroenCollect BV in Rotterdam West op een kleine afstand van de fruitimport en handelsmarkt. 

Van fruitschillen naar biogas
Philip startte zijn bedrijf Stadsgas in 2014. Om te zorgen voor een logistieke tak naast de vergisting in Stadsgas BV, startte hij zijn bedrijf Groencollect er naast. Met GroenCollect verzorgt Philip de inzameling en verwerking van biologische reststoffen. De output van dit proces kan voor vele bedrijven bijdragen aan de input van hun productieproces. ''Per dag wordt er 30 ton aan rot fruit geproduceerd. Dit rotte fruit zit vol vitaminen, zuren, enzymen en mineralen die die de lokale biochemische industrie kan gebruiken'' zegt Philip. Naast leveren aan het zusterbedrijf Stadsgas levert Groencollect momenteel aan bedrijven zoals Fruitleather en van Blankensteijn wasmiddelen. Het streven van GroenCollect is een efficiënte verwerking van ingezamelde materialen en lagere kosten voor de leveranciers van organisch materiaal.

Praktisch aan de slag
Op dit moment komen aan de Keileweg 65 Rotterdam West in het Vierhavengebied de containers rot fruit binnen waarna deze worden verwerkt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in combinatie met een vast team gemotiveerde medewerkers. De locatie begeeft zich op een gedeeld bedrijfsterrein en is een toekomstige broedplaats voor innovatieve bedrijven die zich inzetten voor een circulaire economie. GroenCollect zamelt hiernaast ook swill, composteerbare koffiebekers, koffieprut en oud brood in. En dit allemaal voor een goed tarief. En dit alles met kleinschalig elektrisch vervoer! 

Blijven groeien
Groencollect streeft niet direct naar het behalen van een zo hoog mogelijke winst, maar naar het creëren van groeimogelijkheden voor klanten en innovatieve MKB'ers. Het doel is door te groeien als bedrijf en daarmee vervolgens meer banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit Rotterdam en omgeving. Zo zorgen we voor een duurzaam en sociaal antwoord op afvalinzameling. 

Zoektocht
GroenCollect zoekt altijd meer organische resten om te verwerken tot mooie materialen. Dit betekent dat we altijd op zoek zijn naar organische reststromen en bieden scherpe tarieven hiervoor. Samen met de klant willen wij een meerwaarde bieden ten opzichte van andere verwerkers. 

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018