Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
90.000 verleende certificaten opgeslagen met technologie

DNV GL en Deloitte zetten in op blockchain

Als eerste certificerende instelling heeft DNV GL alle 90.000 verleende certificaten opgeslagen met behulp van blockchaintechnologie. Alle certificaten zijn digitaal gelabeld, traceerbaar en opgeslagen in een besloten blockchain, laat DNV GL weten.

Technologie
De technologie blokkeert vervalste certificaten en biedt bedrijven de mogelijkheid om hun certificaten transparant en veilig beschikbaar te stellen. "We werken al 150 jaar aan het opbouwen van vertrouwen, maar in deze tijden van digitale transformatie vraagt de volatiele zakelijke omgeving om steeds meer transparantie", vertelt Luca Crisciotti, CEO van DNV GL Ė Business Assurance. DNV GL heeft in samenwerking met het EMEA Blockchain Lab van Deloitte gewerkt aan het creŽren van digitaal vertrouwen en biedt nu de eerste blockchain oplossing in de certificeringssector. "Dit is een van de eerste blockchain toepassingen buiten de financiŽle wereld en een voorbeeld van de onbegrensde mogelijkheden van deze technologie. Binnen niet al te lange tijd zal er in alle belangrijke sectoren sprake zijn van concepten, prototypes en investeringen", zegt Martin Bryn, partner bij Deloitte. DNV GL Ė Business Assurance certificeert in uiteenlopende sectoren de processen, producten, faciliteiten en supply chains van bedrijven volgens nationale en internationale normen.

Certificaat
Als er een certificaat wordt verleend, worden de gegevens daarvan gedigitaliseerd en in de blockchain opgeslagen. Aan ieder certificaat wordt een digitale identiteit toegewezen. Alle certificaten zijn voorzien van een uniek label, zijn traceerbaar en de originelen worden niet centraal maar in een netwerk van computers opgeslagen. Deze combinatie maakt het mogelijk om fraude op te sporen. Bovendien is ieder certificaat voorzien van een QR-code waarmee iedereen in de blockchain kan verifiŽren of een bedrijf gecertificeerd is. "Dat we onze certificaten in de blockchain hebben gezet, is de eerste stap in de richting van een nieuw digitaal waarborgingsconcept. We willen blockchaintechnologie en andere baanbrekende technologieŽn gebruiken om nieuwe diensten aan te bieden en waarde voor onze klanten te scheppen", zegt Renato Grottola, directeur Global Digital Transformation bij DNV GL Ė Business Assurance.

Publicatiedatum: 28-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: