Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: aardappeloogst 2017 overtreft resultaten van afgelopen twee jaar

Na twee matige aardappelseizoenen rekent men in Duitsland voor 2017 op een betere oogst, hoewel de telers ook in het lopende seizoen steeds weer te kampen hadden met problemen die door het weer veroorzaakt worden.

De grotere oogst resulteert zowel uit een uitbreiding van het areaal als uit een grotere oogst per hectare, meldt het Duitse ministerie van Voedsel, Landbouw en Consumentenbescherming (BMEL). Men verwacht dit jaar een aardappeloogst van circa 11,3 miljoen ton. Het uiteindelijke resultaat kan echter nog van de voorlopige raming afwijken, aangezien de hoofdoogst nog in volle gang is en de opbrengst per hectare op basis van het verdere weersverloop nog kan veranderen. Op basis van de actuele raming zou de oogst van dit jaar 4,7 procent groter uitvallen dan vorig jaar. Het aardappelareaal werd dit jaar uitgebreid naar 248.400 hectare. Dat is bijna 5.900 hectare c.q. 2,4 procent meer dan vorig jaar.

Aan de rangvolgorde van de belangrijkste teeltregio's is de afgelopen jaren niks veranderd. Niedersachsen staat nog steeds duidelijk op nummer één met een aandeel van 45 procent aan het totale areaal, gevolgd door Bayern met 17 procent en Nordrhein-Westfalen met 12 procent. In Thüringen (-8,4 procent) en in Baden-Württemberg (-7,4 procent) nam de aardappelteelt sterk af vergeleken bij afgelopen jaar.

Voor alle belangrijke aardappelteeltregio's in Noordwest-Europa (Frankrijk, Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië) worden er betere oogsten dan vorig jaar verwacht, zodat zowel de verwerkingssector alsook de consument een rijkelijk aanbod ter beschikking zal hebben.
Publicatiedatum: